Landat i Sitges

2016-12-04

Så har vi landat i Sitges. Fredagen (avresedagen) var en hektisk dag. Lite mer hektisk än jag hade planerat för… mina kollegor blev stressade av att jag ett par timmar innan vi skulle med flygbussen var på jobbet och pratade om att jag skulle gå och köpa en resväska 🙂 Resväskan skulle jag köpa för att byta ut en ryggsäck som inte rymde allt vi tänkt. Resväskan inköpt och sedan hämtade vi barnen på skolan. Kom hem därifrån med nya resväskan och packade den, men glömde att packa över det som låg i ryggsäcken. Så när vi packade igen väskorna hade vi ändå en väska för mycket. Ja, ja. Ok att åka med varsitt handbagage, varsin incheckad väska och en extra incheckad väska när vi ska vara borta i 3 månader…

Vi missade förstås flygbussen, vilket inte var någon fara eftersom vi utan problem skulle kunna åka med nästa och ändå hinna. Tård tittade i tidtabellen och hittade en buss som gick en kvart efter den vi missat, och vi bestämde oss för att hinna med den. Sagt och gjort, väskorna packades ut i hissen, jag sprang och vattnade blommorna och panikpackade det sista. Alltid bästa sättet 😉 Vi sprang med alla väskor högt och lågt till flygbussen, tur att vi bor nära. In med väskorna i bussen och på och iväg. Pjuh. Det gäller att nyttja tiden till max. När vi kom fram får vi meddelande om att flyget är en timme sent. Ha ha. Så mycket för att stressa dit en timme tidigare för att hinna käka middag…

Framme i Barcelona mötte vi upp med vår taxichaufför som körde oss till Sitges, där vår hyresvärd mötte upp och visade oss till lägenheten. Jag och Tård hade ju sett lägenheten innan men för barnen blev det nytt. Lägenheten var kal och kall och de längtade hem till vår varma lägenhet i Västerås. Men efter sen nattamat (tack och lov att Sitges är en stad som aldrig sover) i form av empanadas och cava och dricka så dök vi i säng vid 3-tiden på natten. Med en efterföljande lång sovmorgon dagen efter.

Ingen frukost i kylen så den fick intas på restaurang vid havet. Brunch snarare än lunch kanske med tanke på tiden. Ägg, bacon och croissanter, havsutsikt, uteservering och sol. En bra start på Sitges-äventyret och barnens hemlängtan från natten innan var som bortblåst. Sedan visade vi barnen runt i stan och vid stranden. Staden fick gott betyg av alla tre. Sedan följde tapas, snäckinsamling, shopping, badhus-span och lite prepp för boendet som att fylla kylen, packa upp kläder och sånt.

Bra start på vistelsen och skönt med en helg när alla var lediga för tid i stan och på stranden och i solen innan skola och jobb sätter igång på måndag.

Tett spanar in stranden

Tett spanar in stranden

Moltas och första frukosten i Sitges. Under palmerna.

Moltas och första frukosten i Sitges. Under palmerna.

Sitges. Nu är det nära.

Sitges. Nu är det nära.

Welcome to Barcelona

Welcome to Barcelona

Telefon-monster

Telefon-monster

Klätterapan Moltas på graffiti-vägg vid badhuset i Sitges

Klätterapan Moltas på graffiti-vägg vid badhuset i Sitges

Vila i G:et

Vila i G:et

Sitges-skylten med Moltas, Tett och Vila

Sitges-skylten med Moltas, Tett och Vila

Tett äter glass som matchar tröjan

Tett äter glass som matchar tröjan

Mojje

Mojje

Vila i sitt ritade hon-tecken i stranden. Min dotter.

Vila i sitt ritade hon-tecken i stranden. Min dotter.

Vila skapar hon-tecken av snäckor

Vila skapar hon-tecken av snäckor

Sitges

Sitges

Ljuset i tunneln

Ljuset i tunneln

Knack knack

Knack knack

Selfie time

Selfie time

Vila på stranden

Vila på stranden

 

Kommentera