En tur till Östersund

Jag och mamma skulle skjutsa momma och morfar till tåget i Ånge idag, men det var vägarbeten som gjorde att de missade tåget. Då körde vi dem till Östersund istället, men det märkte jag knappt, för jag hade somnat i bilen. Jag vaknade i alla fall när vi var framme och lämnade morfar vid stora lastbilen. Sen åkte jag, mamma och momma och gick på loppis och fikade våffla med sylt och grädde. Det var mums.

Sedan skjutsade vi hem gammelmomma. Då fick jag nallar av henne (en stor och en lagom), och jag kramade både henne och Stig flera gånger. Och böcker fick jag med. Sen ville jag att mamma skulle sätta fast nallarna i bilbarnstolarna när vi åkte hem, så det gjorde hon.

Sen åkte vi äntligen hem till killarna. En tur som skulle ha tagit en halvtimme hade istället tagit hela dan. Mormor och morfar jobbade ju fortfarande. Vilmer kom hem alldeles nyklippt och fin också precis när vi kom hem, han hade varit i Sundsvall och blivit klippt. Sen åkte vi till Bettan i Fränsta och åt middag. Vi barn fick korvstroganoff och de andra åt tapas. Vi fick såpbubblor och modellera, och tittade på Tarzan 2 som Bettan hade hyrt. Mysigt var det. Och en händelserik dag.


Lämna ett svar