Dagen efter

Vi vaknade vid åttatiden idag efter att ha sovit hela tre timmar… tog det lite lugnt och satt i sängen och öppnade paket innan vi gick ner och åt en supergod frukost, godaste frukosten på länge. Tror den smakade extra gott för att det var första frukosten som äkta makar 🙂

Efter frukost gick vi upp till rummet igen för att börja packa ihop alla grejor. Det tog sin lilla tid, vi hade stressat iväg från rummet igår innan vigseln, så saker låg slängda huller om buller. Vi ringde efter skjuts medan vi höll på att packa, så efter en stund kom mamma kom och hämtade oss. De hade varit så snälla och varit och städat undan en massa på folkets hus. Tårds mamma hade varit och haft hand om Moltas under tiden. Vilken tur att vi har våra snälla föräldrar!

När vi svängde in på gården hemma hos mamma och pappa såg vi att pappa satt ner på marken med något i famnen. Det var mamma och pappas hund Cindy. Mammas lilla ögonsten. Hon var död. Hade bara ramlat ihop på gården en liten stund innan vi kom dit. Pappa, mina systrar, jag och framför allt mamma var helt otröstliga. Cindy har ju varit en del av vår familj i 11 år… Alla var dessutom ledsna för att det hände just idag. Idag skulle ju ha varit en rolig dag.

Efter att jag hämtat mig lite så åkte jag och Tård bort till folkets hus och plockade lite i det sista, sen åkte vi till Träporten en sväng för att se om vi såg några av våra gäster. Frukosten som vi tänkt vara med på hade vi missat pga tragedin med Cindy, men vi hittade reda på Maria, Marie och Alina i alla fall som satt och åt. Efter ett tag kom även yrvakna Moa och Ola upp. Och Möller och Peter. Tård, Möller och Peter åkte upp till hembygdsgården och plockade ner björkar och ballonger därifrån, och sen åkte vi hem till mamma och pappa och åt träporten-lådor där. Det var gott. Mamma hade gått och lagt sig och sov när vi kom.

Sen var vi bort och hälsade på Daniel och Åsa en sväng på Träporten innan de åkte vidare till Ånge för att ta tåget därifrån hem till Stockholm igen.

Några timmar senare var det dags för Marie, Maria, Ola, Moa och Alina att åka hem, så vi skjutsade upp dem till Ånge. Emmelie hjälpte till och körde en bil med så att alla skulle få plats.

När vi kom tillbaka till mamma och pappa sen så hade Moltas vaknat, så vi kramade och busade med honom (och han gick och gick). Vi kollade även upp hotell i Sundsvall för vår mini-bröllopsresa. Södra berget fick det bli, en svit med utsikt över hela staden. Mmmm längtar…

På kvällen åkte vi och hämtade upp Möller och Peter och skjutsade dem till tåget i Ånge. Innan de åkte hann vi med ytterligare en middag på Knutstationen. Mums, kycklingtallrik…

Sen åkte vi hem och pratade lite med mamma som hade vaknat och sen gick vi och la oss. Oj vilken lång dag. Dagen efter blev inte direkt som man hade trott. Men sånt är livet.

Lämna ett svar