BRÖLLOPSFESTEN!!

Efter vigseln och mingel med champagne så drog sig folk så smått neråt festlokalen. En 3 km lång promenad var planerad, med tipspromenad av Andreas och Karolina. De allra flesta trotsade regnet och gick tipspromenaden i följe.

Under tiden som gästerna vandrade ner till festen så skulle vi bli fotograferade av Malin. Vi väntade på Lasse som skulle komma med locktång, eftersom jag behövde nya lockar i håret. Under tiden nya lockar kom till så försvann regnet och sen följde en fnissig och stökig fotosession. Men med många fina bilder (hoppas vi). Det regnade och var solsken om vartannat, och vi tvekar inte längre en sekund på att vi ska bli lyckliga, för mer tydligt med både sol och regn på bröllopsdagen (som behövs för ett lyckligt äktenskap) kan det knappast bli.

Vi blev eftersökta efter ett tag per telefon. Våra gäster började bli rastlösa och hungriga… vi väntade ett tag på Emmelie som skulle komma och hämta oss, men samtidigt hade pappa skickat efter Lasse att hämta oss, så det blev en vansinnesfärd med honom ner till folkets hus istället, där det var dags för middag.

Vi välkomnades av en fin bild som våra gäster målat av oss. Sen hälsade vår toastmaster Henrik Möller oss till bordet för att äta en god exotisk planka och potatisgratäng som min mamma lagat. Åh vad gott…

Under middagen busade middagsbusen Karin och Mr Möller läste upp rumsrena och icke rumsrena telegram… Karin hade blivit tilldelad ett gäng med drinkbiljetter som gästerna gärna fajtades om. Bland annat tilldelades biljetter till den som vunnit tipspromenaden (Linda med 11 rätt av 12 möjliga), och den som haft färst rätt (Elvy med endast 1 rätt). Alla singlar fick en varsin biljett också, de som vågade visa att de hade röda underkläder, de som vågade berätta en fräckis etc.

Under middagen gjordes även ett uppträdande av en förvirrad Papi Raul-kopia som tyvärr hördes alldeles för dåligt och som blev osäker av att folk inte hörde/inte skrattade åt hans skämt. Men såhär i efterhand var han ett ganska roligt inslag 🙂 Sara och Hanna höll tal och Tårds pappa läste en uppskattad egenskriven limerick, till allas förtjusning. Bysttjejerna hade skrivit ett telegram och Karin berättade om möhippan och informerade om att bilder från den skulle rulla på en dator i lokalen under kvällen. Jag hade inte sett bilderna själv ännu, så jag var nog mest nyfiken av alla…

Mellan middagen och kaffet var det dags för lite lek. Jag och Tård fick gå upp på scenen tillsammans med våra bröder, som sedan skulle teckna bokstäver med sina rumpor till oss så vi skulle lista ut vilka ord de försökte skriva. Inte det lättaste vill jag lova… Björn och Tård vann stort, och jag och Daniel var bestörta. Sen var det dags för del två i tävlingen. Då skulle vi tävla med våra fäder istället. De skulle lyssna på musik i hörlurar och sjunga samtidigt för oss så att vi skulle kunna gissa vilka låtar de hörde i hörlurarna. Oj, oj, oj vad kul… Tård och Kjell började, och jag trodde nästan att Tård skulle skratta ihjäl sig när Kjell började nynna på Blue Moon 🙂

Han var inte ensam om att skratta heller om man säger så… Det gick sådär för Tård och Kjell, sen var det min och pappas tur. Det gick lite bättre, men lät lika illa 🙂 Det totala tävlingsresultatet slutade på 11-10 till Tård, men jag tror han hade mutat domarna.

Sen var det dags för mommas goda tårtor och kaffe. Åh vilken god tårta! Till kaffet så började Onkel Fester att underhålla så smått. Eller smått och smått förresten… de röjde så att inte en enda av gästerna kunde sitta stilla. Pappa hjälpte till och förstärkte sången på ”vi har bara varandra” och gjorde en bra DiLeva-imitation. Sen hjälptes alla åt att härma säckpipor, tjoff-tjoff-tjoffa tunna skivor, sjunga och dansa. Åh vilket drag!! Och vilka röster de hade och vilken stämning det blev. Det var både DiLeva och Simon och Garfunkle på repertoaren, så jag och Tård var mycket nöjda båda två… Vi tog oss en bröllopsvals till ”Vill ha dig”. Kan det bli bättre? Bröllopsvals till Freestyle… fast det är kanske synd att kalla det vals…

I baren stod Lasse Falk och Sigge och sålde skogshuggar-groggar, vin, öl, cider snacks och annat smått och gott (baren även kallad ”rumpan bar” av toastmastern).

Efter Onkel fester höll jag ett litet tal och uppmanade alla att FESTA! Efter det blev det rusning till baren och festen var i full gång. Sen var det dans, dans, dans, drinkar, vin, slipsar runt huvudet, lingonsylt och kul hela kvällen!

Min kära mamma fixade och ordnade hela kvällen. Tog hand om en övertrött Moltas som till slut däckade i hennes famn under Onkel Festers uppträdande, och sen gott sov vidare i sin resesäng på balkongen inne i festlokalen (trots hög musik och fulla och roliga människor, han har nog begåvats med mammas sovsinne). Mamma värmde janssons frestelse och korv och bröd dukades upp under kvällen. De som stördes av den höga musiken fick ett eget bord inne i en annan sal där det dukats upp med frestelse och öl… Sen höll festen på hela hela kvällen och bara vi som var där kan förstå hur kul det var. Jag gick som i en dröm och bara log och var glad hela kvällen… vid halv fem började vi packa ihop och insåg att det nog skulle vara ganska skönt att sova några timmar nu. Våra sista gäster gick samtidigt som oss och Lasse skjutsade mig och min äkta man till Hussborgs Herrgård där vi skulle sova. Efter en dusch och urplockande av allt löshår, borttvättning av allt smink etc så var vi i säng vid kvart över fem. Det hade varit en lååång dag. Men oj vad kul. Allt hade blivit precis så som vi ville.

Lämna ett svar