Julkortsfotografering, julmarknad och Danel Cola

Idag så skyndade vi iväg ut i skogen efter frukost. Vi skulle nämligen knäppa kort till årets julkort. Vi lastade med kameror och kläder och åkte iväg med bilen. När vi kom fram började en (tyckte jag) alldeles för långdragen fotosession. Från början var det ganska kul, och jag fick klättra och springa lite som jag ville. Men sen när jag började springa allt längre och längre in i skogen, och allt längre ifrån mamma och pappa, då tyckte inte mamma och pappa att det var så kul längre. Och då tyckte inte jag heller att det var så kul, när mamma och pappa skällde på mig. Dessutom hade jag börjat frysa och blivit hungrig och middagsvile-trött. Till slut så avslutade mamma och pappa äntligen fotograferingen och vi gick tillbaka till bilen.

Då visade det sig att det var dags för nästa utflykt. Ingen vila här inte. Vi skulle på julmarknad i Spånga, för oldemor och oldefar skulle vara där och sälja lotter. Så vi tog en promenad ner direkt efter fotograferingen och köpte en varsin korv och trängdes med folk. Men ingen oldemor och ingen oldefar hittade vi… typiskt.

Sen gick vi hem igen och jag fick lite mer mat och sen fick jag äntligen sova lite. Mamma och pappa tittade på film när jag vilade, och direkt när jag vaknat så skulle vi ut och ränna igen. Vi skulle åka och handla mat på Coop, och sen skulle vi åka till Daniel och Åsa i Skarpnäck och laga mat och äta med dem. ”Danel cola” säger jag om den Daniel. Jag känner så många Daniels, så jag måste kalla dem lite olika saker. ”Danel cola” heter han för att han dricker cola på ett kort som mamma och pappa har på Daniel i hallen. Fast egentligen så är det nog inte cola han dricker, men jag tycker det ser ut så.

Jag var lite blyg först när vi kom till Daniel och Åsa, men sen började Daniel att skoja med mig, då blev jag mitt vanliga vilda jag och sprang runt med mina traktorer och bilar och busade. Jag fick låna fina barbapapa-figurer av Åsa med, jättefina var de. Sen körde jag traktor genom pappa och Daniels tunnlar som de gjorde med benen. Det var jättekul. Sen gjorde jag och pappa en tunnel som Daniel fick köra traktorn genom. Det var jättekul.

Sen så åt vi tacos. Det var supergott. Och vet ni? Till efterrätt var det glass, maränger, bananer och chokladsås. Marängsviss sa mamma att det heter. Och det visste faktiskt jag, för det har jag fått på dagis med.

Efter efterrätten så busade jag med Daniel igen. Vi satte bandage på stackars Barbapapa-figurerna som ramlade från cola-flaskorna och slog huvudet. Sen så fick jag bandage med, och Daniel med. Vi såg jätteroliga ut.

Jag blev ganska trött sedan, och då plockade pappa fram Pippi-filmen som han tagit med till mig, så la jag mig i soffan och myste med filten och tittade på Pippi. Jag hade nog kunnat somna, fast det ville jag inte. Men sen var jag så trött så trött att jag bad att vi skulle åka hem. Då var klockan jättejättesent och jag somnade som en stock i bilen på vägen hem. Och vaknade inte ens när mamma och pappa bar upp mig till sängen och bytte blöja och satte på mig pyjamas. Oj vilken händelserik dag det har varit idag, inte konstigt att man är helt slut!


Lämna ett svar