Mysa offan mamma hilten, fredagsmys och Heffaklump

Mamma mådde inte så bra idag, hon hade feber på morgonen och jätteont i halsen. Pappas feber som han hade igår hade gått över som tur var, så han kunde åka till jobbet (han hade väl ändå varit tvungen att göra det, för de har så mycket att göra). Mamma vilade en liten stund efter att pappa åkt, och jag tittade på tv. Sen jobbade mamma mest hela tiden, förutom en liten stund när jag kom med filten till henne när hon satt framför datorn och sa ”mysa offan mamma, hilten”. Det betyder att vi skulle mysa i soffan med filten. Då kunde mamma inte stå emot utan tog en liten paus och myste med mig i soffan innan det var dags för lunch och för min middagsvila. Mamma passade på att vila en liten stund på lunchen med, och sen mådde hon lite bättre på eftermiddagen. Men hon hade massor med jobb att göra så hon var stressad. Tur tyckte hon, att hon har en så snäll Moltas som leker alldeles själv och är jättesnäll! För det var jag, på riktigt!

När pappa kom hem fredagsmyste vi med popcorn och cola och kollade på en film som pappa hade hyrt, nämligen Nalle Puh och Heffaklumpen (vilken tur, jag som tjatat efter Puh i flera dagar, men vi har ju ingen Puh-film). Åh vad jag tyckte att den var bra. Jag satt stilla hela filmen igenom, mellan mamma och pappa i soffan, och tittade koncentrerat. Och åt popcorn och drack cola förstås emellanåt. Så fort filmen var slut började jag längta till imorgon bitti när mamma och pappa har lovat att jag ska få titta på filmen igen.

Lämna ett svar