Pulka med farmor, farfar och pappa, och hälsar på hos Ellen

I natt vaknade jag och ville komma till mamma och pappas säng istället. Jag blir så sugen på det alltid när mamma och pappa sover i samma rum. Det fick jag såklart göra, men mamma sov inte så bra sen. Knasigt, jag sov bra i alla fall! Jag sov ända till efter halv nio till och med. Då ville jag kliva upp och kolla om mina leksaker låg i korgen, och sen ville jag att farmor och farfar skulle vakna. Men jag vågade inte riktigt gå ut ur rummet och kolla efter leksakerna själv, även om jag såklart visste väl var de låg. Till slut gick jag ut och kikade ändå, men ville att pappa skulle kliva upp med. ”Farfar sover” sa jag, för han var inte nere och busade med mig i alla fall. Men efter en liten stund så kom både han och farmor ner. Åh vad glad jag blev då.

Vi åt frukost efter att jag busat lite med farfar. Vi fick ägg. Åh vad jag älskar ägg! Sedan fick jag öppna julklappar från farmor och farfar, och farmor och farfar fick öppna julklappar från oss. Jag fick ”fem myror är fler än fyra elefanter”-dvdboxen, och ett elefantpussel till med siffror på. Det var jättefina julklappar ”fanten, fanten” sa jag hela tiden. Jag fick kolla lite på ”fem myror” innan det var dags att gå ut och åka pulka. Det var jättespännande, de räknade och stavade, det som jag tycker är så kul. Särskilt att räkna!

Vi klädde på oss en massa varma kläder och sen var det dags för pulkabacken. Mamma ville som vanligt åka till sina favvoaffärer i stan, så hon hann inte följa med och åka pulka, utan åkte till stan istället. Det var nog tur att hon avstod pulkaåkningen, för annars hade alla affärer hunnit stänga innan hon kom dit, för det var massor med snö att borsta av bilen och sen hade plogningsbilen skottat in bilen med, så det var en massa skottning som krävdes med för att komma ut från parkeringen. Typiskt.

Men jag åkte i alla fall pulka och hade jätteskoj. Jag fick åka i gupp med, det var kul det! Men det var kallt som attan ute, så vi var inte ute så jättelänge innan vi var stelfrusna, och gick in och åt pannkakor. Sen somnade jag gott och sov fortfarande när mamma kom hem med Roma-lunch till sig och pappa. När de hade ätit upp så väckte de mig, för vi skulle åka och hälsa på Ellen. Jag förstod inte riktigt vem Ellen var, för den enda Ellen jag känner är ju Ellen i boken. Och henne kan man väl inte hälsa på?!

Vi packade ut oss i bilen i alla fall jag, mamma och pappa, och snart så var vi framme hos Ellen. Ellen var visst en bebis. Eller ja, bebis och bebis, hon är snart ett år. Men jag pekade i alla fall på henne när de vuxna frågade var bebisen var (och de hade trott att jag skulle peka på mammas mage, knasbollar). Ellen hade i alla fall ett fint rum med massor med roliga leksaker. Nalle Puh-matta, pussel, klossar och en massa annat. Jag busade med hennes grejor, och Ellen lekte också. Hon har nyss lärt sig att krypa, så hon tog sig fram jättesnabbt. Jag blev lite inspirerad av hennes krypande och provade lite jag med.

Sedan var det dags att fika. Det var kakor och glass och bär och saft. Mums. Men jag var inte så fikasugen utan ville mest bara leka. Och Ellen ville leka med mig på golvet, så det fick hon. Sen så lyssnade vi på Lena Phs senaste singel (han jobbar i affär) och den älskade Ellen och dansade som en tok till, och sprattlade med benen. Jag dansade också till den och snurrade så jag ramlade omkull. Men det gjorde inget.

Efter dansen och ytterligare lite lek på golvet så var det dags att åka hem. Mamma och pappa tittade på Ellens vagn för att se om det var nåt som de kanske skulle köpa till våran bebis, men den var lite för bred märkte de när de mätte. Så vi får väl se vad det blir istället.

Pappa släppte av mig och mamma hemma hos farmor och farfar och sen åkte han och hämtade Björn och Malin. Jag och mamma gick in och pratade med farmor och farfar medan vi väntade på att de andra skulle komma. Sen var det dags att äta middag. God fisk var det, mums. Och efterrätt sen med, glass och apelsinchokladsås, ännu mera mums! Jag älskar ju glass ju!

Sen satt vi i soffan och pratade en stund, och farfar filmade en massa. Och helt plöstligt var klockan sovdags, så mamma gjorde iordning mig och jag sa godnatt. När jag somnat skjutsade mamma och pappa hem Björn och Malin och kollade på alla fina smycken Malin gjort. Också köpte de smågodis som de åt med farmor och farfar sen när de kom hem igen. Typiskt att de alltid ska äta godis när jag har gått och lagt mig!!


Lämna ett svar