Nya Coca Cola light, helt ofarlig?

Livets dryck, Coca Cola light, har bytt sötningsmedel från Aspartam till Sucralose. Efter att ha druckit 2,5 liter (lägg märke till min nya låga cola-konsumtion) Sucralose-light i helgen så kan jag inte säga att jag upplever någon stor skillnad på smaken. Fulcola.com håller inte med, de tycker att den är sötare.


Cancerrisken borta?

Hur är det då? Kan man sluta att oroa sig för hjärntumör som Aspartam ibland påstås kunna framkalla? Sucralose är framställt av socker och verkar vara ett "snällare" sötningsmedel, även om det inte är helt odebatterat.

Nu finns det iofs, enligt Livsmedelsverket, inga bevis för att Aspartam är farligt heller. Men eftersom det är förbjudet i Japan (japp, du hade rätt Tedde) så kan man ju anta att forskningen inte är helt säkerställd.

5 reaktioner till “Nya Coca Cola light, helt ofarlig?”

  1. Jag får väl erkänna mitt…
    …förfall. Drack Pepsi Max igår på en restaurang, och tyckte att det var rätt gott.

    Så snart ser ni väl mig halsa XL-cola med glädje.

    Men till mitt försvar så dricker jag ju inte Coca Cola utan Coca Cola light. Så Pepsi vs Cola testet blev inte riktigt rättvist.

  2. Försvar?
    Vaddå till ditt försvar? Jag dricker heller aldrig Coca cola (bara Coca cola light), och jag klarade trots detta testet galant. Så kom inte och skyll på det… Men jag kände ingen större smakskillnad mellan den nya och gamla cola lighten tror jag. Ev något sötare, men inget man störde sig på tyvärr (jag hade hoppats på att de skulle förstört drycken så att man skulle komma ifrån sitt cola-begär).

Lämna ett svar