Mysmorgon, nya skor och biltvätt

I morse gick jag in till mamma och pappa när jag vaknade strax efter åtta. De låg fortfarande och sov då, så jag kröp upp i sängen till dem och lekte lite med min traktor som jag hade tagit med mig från mitt rum. De var lite svårväckta mamma och pappa, men efter en stund fick jag i alla fall liv i dem. Då busade vi lite i sängen och myste innan det var dags att kliva upp och äta frukost.

Efter frukost så spelade jag och pappa gitarr en stund, också ringde jag och pratade med mormor och morfar. De hade flugit helikopter. Åh vad spännande, det skulle jag också vilja göra! När jag pratat klart med dem så åkte vi ut för att köpa nya gympadojjor och stövlar till mig. Vi åkte till Skopunkten i Bromma först. Det ligger precis vid flygplatsen, så vi stannade till och kollade på några flygplan som stod parkerade först. Sen fick jag prova skor som bara den i affären. Men det fanns inte så många fina, men jag provsprang en hel del av dem i alla fall, även om vi gick därifrån utan nya skor. Sen åkte vi till Coop istället för att se om det fanns några skor där. Där hittade vi bara ett enda par skor som såg ok ut, men som tur var så passade de, så då köpte vi dem. Jag passade på att hitta en leksak som jag ville ha också, också spelade jag lite tv-spel på testspelen som de har på Coop. Sen fick jag åka helikoptern på Coop medan mamma handlade, för jag hade pantat flaskor och fått 9 kr (och det kostar 10 kr att åka helikoptern, så då fick jag en krona extra av mamma och pappa så jag kunde åka). Det var jättekul som vanligt.

Sedan åkte vi till Rainbow och åt lunch. Mamma och pappa åt pizza och jag åt en hel stor portion med köttfärssås och spagetti. Det var supergott, och pizzasalladen och brödet som jag åt innan med. Mums! Jag gillar att gå på restaurang. Efter maten lekte jag en stund (med mitt nya flygplan bland annat som jag fick köpa på Coop) och gick och kollade på Jack Vegas-spelen medan mamma och pappa åt klart. Mamma drack kaffe efter maten, och då ville jag smaka med. Det var gott med kaffe. En kaka fick jag också, den var jättegod.

När vi kom hem var det dags för mig att sova tyckte mamma och pappa. Men jag låg och försökte somna en stund, men jag gav upp efter ett tag och klev upp och lekte istället, till mamma och pappas stora förtret. Men vad ska man göra? Är man inte trött så är man inte! Mamma och pappa däremot, de somnade minsann en stund, så jag satt och kollade på Babar medan de tog sig en tupplur. När de vaknade fixade mamma med lite papper (som vanligt) och pappa spelade gitarr, och sedan klädde vi på oss för att åka ut en sväng igen. Vi skulle åka och lämna lite grejor i förrådet. Och efter det skulle vi åka och tanka bilen. Jag fick syn på Mc Donalds-skyltarna och kom på att jag ville ha sån mat, och då fick jag det. Det hade både regnat och varit sol samtidigt, så när vi stod i drive-thru-kön till Mc Donalds så såg vi en jättestark och fin regnbåge. Till och med två stycken!! Sen satt jag och åt min goda mat medan mamma och pappa tankade, tvättade och dammsög bilen. Sen åkte vi till Solna och köpte indisk mat till mamma och pappa. På väg från Solna fick jag syn på något konstigt. Det var tre motorcyklar som stod på en parkering. Och vet ni vad, de hade kojor! Mamma och pappa förstod inte först vad jag sa när jag sa ”cykeln koja”. Men när de såg motorcyklarna så förstod de, för de hade överdrag över sig. Som när jag har en filt över mig när jag gör en koja. Jag tyckte att det var konstigt i alla fall och sa ”tonsigt”. Det betyder konstigt.

När vi kom hem från Solna hade klockan hunnit bli ganska sent och jag fick gå och sova nästan direkt. Det var skönt det, för oj vad trött jag var när jag inte sovit på hela dan. Mamma och pappa sa gonatt och sjöng Imse vimse, Moltas godnatt och Bä, bä vita lamm för mig och sen somnade jag gott.


Lämna ett svar