Lär mig cykla alldeles själv

Idag är det långfredag. Det betyder att man är ledig även fast det är fredag. Det är skönt tycker jag att slippa gå till dagis varje dag!

Efter sovmorgon (som man ju ska ha när man är ledig) så åt vi frukost och begav oss sen bort till oldemor och oldefar en liten sväng. Jag fick cykla dit på min nya cykel. Men det är inte så lätt att trampa, det blir lätt att jag trampar bakåt, och då bromsar jag ju istället. Men som tur är så är det en ledstång på cykeln, så mamma och pappa kan skjuta på. Men jag testade allt att trampa lite i alla fall på vägen dit.

Hos oldemor och oldefar fick jag ett påskägg och en liten ask med guldpengar i. Det är kul med påsk tycker jag 🙂 Sen kollade jag på Tom och Jerry medan vi fikade, och sen lekte jag med bilarna och tågen tillsammans med oldemor. Och vet ni vad som hände på vägen hem sedan? Då lärde jag mig att cykla alldeles själv!!! Mamma och pappa blev alldeles chockade över hur snabbt jag hade lärt mig hur man skulle göra. Och jag blev jättearg på dem när de försökte hålla i ledstången. Nu kan jag ju cykla själv för sjuttsingen!!

När vi kom hem fick jag gå och sova direkt efter lunch. Jag var sååå trött. Sen väckte mamma och pappa mig nån gång efter fyra, och då hade vi bråttom för vi skulle åka till Kungsängen och hälsa på Bettan, Tony, Marcus och Jennifer och äta middag där. Jag ville inte alls vakna och var så ett sånt där fasligt humör som jag bara är på när jag är trött eller hungrig (som pappa), men efter en stund i Kungsängen så blev jag i alla fall på bättre humör. Jag fick spela tv-spel med Marcus och sen dataspel med Jennifer, det var jättekul! Vi åt gott grillat kött med och en massa annat. Mamma mådde lite dåligt så hon var inte så sugen på varken godis eller kakor, men jag mumsade i mig för fulla muggar!

Sen åkte vi inte hem förrän jättesent, och då bad jag om nappen när vi kom ut till bilen, och berättade att jag minsann tänkte sova nu. Jag somnade innan vi ens hade hunnit ut från parkeringsplatsen. Sov gott!


Lämna ett svar