Mormor och morfar hem och jag ledsen

I morse så myste jag och lillebror med mormor och morfar i soffan och tittade på Djungelboken, och sen åt vi frukost. Efter frukost så passade mamma och pappa på att gå ner i förrådet och röja lite och hämta upp en del kartonger som de behöver gå igenom innan vi ska flytta, så då var jag och Tett ensamma uppe med mormor och morfar. Det var mysigt.

När de kom upp igen satt pappa och morfar framför datorn ganska länge, och mamma gick igenom kartonger medan jag och mormor kollade på film. Tett han sov som en stock.

Sedan gick mamma ner och handlade lite fika som vi fikade. Det var mums! Men efter det så var det dags för mormor och morfar att åka hem. Då skulle jag få följa med ut och visa att jag kunde cykla, för det har inte mormor och morfar sett. Jag var jätteglad och trampade på som bara den, men jag hade inte förstått att mormor och morfar skulle åka hem, så när jag förstod det så blev jag så jättejätteledsen. Jag grät massor, för jag trodde att de bara skulle åka iväg en sväng i bilen, och att jag skulle cykla och möta dem, men de åkte iväg och skulle åka hem. Mormor hade pratat om att jag skulle få komma hem till dem och plocka blommor och så på midsommar, så jag trodde att jag skulle få följa med dem nu, för jag förstod inte att midsommar var om flera veckor. Mamma blev alldeles ledsen med när jag blev så ledsen, så vi skyndade runt hörnet och vinkade till mormor och morfar, men jag grät mest hela tiden. Då sa pappa att han och jag kunde cykla ner till Spånga och hyra film, och då blev jag lite gladare igen. Men när jag kom hem så pratade jag inte om något annat än att jag skulle få åka till mormor och morfar och plocka blommor snart, och mamma var alldeles olycklig för att hon inte kunde förklara på nåt sätt att det är jättelänge tills dess.

På kvällen sen när jag skulle sova så spelade och sjöng mamma och pappa för mig. Tett var ledsen så jag bad mamma att han skulle få ligga i sängen hos mig medan de sjöng, och då blev han glad. Vi gillar att mysa vi…


Lämna ett svar