Stackars handikappade Londonbor

Att vara rörelsehindrad i London kan inte vara någon lek. Hissar och rulltrappor är i princip obefintligt i tunnelbanesystemet.

Mellan allt slitande och bärande av barnvagnar och tunga väskor i trapporna kom vi att diskutera hur gammal Londons tunnelbana är i jämförelse med Stockholms. Efter några minuters surfande kom jag fram till följande.

Londons tunnelbana invigdes 1863 och är den första i världen, Stockholms invigdes nästan hundra år senare 1950. Men å andra sidan fick inte Köpenhamn sin förrän 2002.

Ironiskt nog så byggdes den första hissen, eller flyttbara rummet, i historien i London 1823 – synd att de inte tog fasta på det när de började snickra på tunnelbanan 40 år senare.

Tack Björn och Malin för all bärhjälp.


6 reaktioner till “Stackars handikappade Londonbor”

  1. ÖB
    Till o med ÖB har ibland Vinäger chips. Dock är det nu slut med onyttigheter som chips o dylikt. Iaf till helgen =) ”Beach-2010” är igångsatt.

  2. Jag tycker faktiskt…
    …att vissa av Londons tunnelbane-stationer är fräschare än några av Sthlms… så jag tycker du är lite orättvis. Sen kan vi ju tacka dem för att vi inte gått upp mer i vikt än vad vi gjort, eftersom vi förbränt all onyttig restaurangmat, vinägerchips och hula-hoops genom att bära vagnar upp- och nerför hundratals trappor under vår vistelse…

Lämna ett svar