Sysselsättning en solig dag

Ohoy vilken sommar! Sol varje dag och inte ett regnmoln i sikte. Nästan så att man får svårt att hitta på saker att göra i solen (för oss som fortfarande är lediga vill säga). Här är några av de saker vi spenderat dagarna med att göra hittills i sommar:

 

Vattenkrig

Vattenkrig är alltid kul. Ja nästan i alla fall. Kriga med vattenpistoler eller var lite mindre krigiska och använd vattensprutor (men vad hjälper det när sonen springer omkring och viftar med fingrarna och säger "pang"?). Ett tips dock – kriga inte mot såna som kör ful-knep som att stänga av vattnet i huset (efter att ha fyllt upp vatten till sig själv) eller som att stå på balkongen och hälla hinkvis med vatten över de som kommer ut genom dörren (dvs såna som min pappa).

 

Vattenboll

En mycket rolig leksak från BR. En boll man fyller med vatten och sedan sätter timer på. Bollen kastas sedan emellan deltagarna, och vips, när timerns tid är ute öppnas bollen och vattnet splaschar ut på den som fångar den vid fel tillfälle. Ett minus för leksaken är att timern låter annorlunda i slutet, precis innan den ska öppnas, därför kan man, om man spelar lite ojust och fuskigt, invänta precis rätt tidpunkt för att kasta ifrån sig bollen för att vara säker på att undkomma vattnet.

 

Vattenspridar-kubb

Ställ helt enkelt upp en vattenspridare bredvid kungen, och ha som regel att de som kastar inte får vänta ut strålen. Man blir garanterat dyngblöt, men roligt är det!

 

Ogräs-rensning

Att rensa rabatter är kanske inte den roligaste sysselsättningen, men faktiskt oväntat rogivande. Rensa tröjlös och du blir garanterat brun på ryggen (men glöm inte solskyddsfaktor)!!

 

Gräsklippning

Inte heller så kul kanske, men förbränner i alla fall lite av sommar-ölen om du kör med en handjagare. Har du en motordriven variant så se till att ha en mp3-spelare med bra lurar och se det som en skön stund att få lyssna på musik alldeles för dig själv. Ett plus är att nyklippt gräs ju faktiskt luktar sjukt gott!

 

Ikea-besök

Faktiskt inget jag egentligen rekommenderar någon att göra en solig dag, men som vi tyvärr ändå ägnat många av dem till den här sommaren. Ett plus för Ikea-besök just på soliga dagar är att man slipper värsta trängseln. Som tur är så är inte alla så dumma att de ödslar av Sveriges få soldagar på att shoppa.

 

Gå på djurpark

Att åka och titta på fina djur är alltid trevligt. Däremot inte att rekommendera att välja djurparken den allra varmaste dagen, då djuren ofta blir slöa och gömmer sig när det blir för varmt (trots att det är djur som borde vara vana värre värme än den svenska sommarvärmen kan man tycka).

 

Äta glass

När det är varmt behöver man svalkas. Och vad svalkar bättre än en god glass?

 

Bada

Den mest självklara sysselsättningen för en solig dag såklart. Ett svalkande dopp är aldrig fel, och om man är flera är det alltid kul med vattenlekar av olika slag.

 

Sola

Inte heller en så oväntad syssla när solen skiner. Att ligga med en god bok på en skön sandstrand eller en stekhet klippa och känna solens strålar träffa och färga ens hud. Mmmm. I alla fall en av mina favoritsysselsättningar på sommaren.

 

Gå på utomhuskonsert

Det finns få konserter som är så bra som utomhuskonserter på sköna sommarkvällar. De konserter jag minns allra bäst är utan tvekan de som varit utomhus. Så även den här sommaren. En alldeles lagom varm kväll med lagom mycket folk lyssnade vi på en alldeles fantastisk Sting på Stockholms Jazzfestival. Mmm…

 

PS. Jag har säkert missat en massa självklara sommarsysselsättningar. Vilken är din favoritsyssla en solig dag? Vissa av de saker vi ägnat oss åt kanske kan tyckas vara helt befängda. Och ja, ni får tycka att vi verkar ha haft alldeles för många lediga soliga dagar i sommar. Men vi har åtminstone haft jäkligt kul!Lämna ett svar