Mitt 3-års-cars-kalas

Vet ni? Idag var det min födelsedag. Jag fyllde 3 år idag… Dagen började med att jag vaknade och gick in till mamma och pappa ganska tidigt. De ville sova en stund till så jag låg hos dem och vilade lite. Sen sa de att jag måste gå in och lägga mig i min säng och sova lite till, för de skulle ordna en överraskning till mig. Åh vad spännande. Det dröjde en liten stund, och jag låg jättesnällt i sängen och väntade. Sen kom mamma, pappa och Tett och sjöng för mig. Ja må han leva sjöng de. Också hade de med en bricka med ljus, paket och VÄLLING. Åh vad gott. De hade med smörgås med, men det var jag inte så sugen på. Jag kastade mig över alla paket och öppnade. Jag fick många roliga saker. Böcker, Byggare-Bob-kläder, en brandbil och en polisbil och lite annat. När jag öppnat alla paket så var jag nyfiken på att få gå ner och öppna det stora paketet som jag visste stod där nere. Det kom med posten igår från Hemsjö…

Vi gick ner och åt frukost på altanen, och när frukosten äntligen var avklarad fick jag öppna stora paketet. Det var en 4-hjuling med trampor. Pappa fick sätta ihop den direkt, och sen gav jag mig av ut på en liten åktur medan mamma och pappa fixade inför mitt kalas. Det var lite svårt att trampa 4-hjulingen, så jag övergav den snart och körde min blåa Bobby-bil istället. Men alla andra barnen på gatan ville minsann provköra 4-hjulingen!

Mamma och pappa fixade för fullt hela förmiddagen inför mitt kalas. Isak och hans mamma kom och frågade om jag ville följa med dem till lekparken, och det ville jag, så det fick jag göra. När jag kom hem så hade mamma och pappa satt upp en massa fina ballonger och dukat ute på altanen, också hade de hängt upp en bilar-banderoll. Jag skulle nämligen ha ett bilar-party. Ni vet den nya filmen med racer-bilar. Allt var i bil-tema, allt från tallrikar och muggar till godispåsar, godis och tårta.

Strax innan två ringde det på mammas mobil. Det var morbror Daniel som ville säga grattis till mig. När jag gick och pratade med honom som bäst så kom Joel och hans pappa och lillebror och knackade på och skulle komma på mitt kalas. Och från andra hållet kom Isak och hans mamma. Och sen sa det bara smack så var nästan alla barn från hela gatan här. Av Joel fick jag en fin racer-bil, och av Isak två Alfons-böcker och ett pussel. Av Novalie och Theodor fick jag fina vägarbetsbilar, och av Amanda och Adam fick jag polisbilar och lite annat. Sen var det dags för fika, och då kom Moa och hennes mamma och lillasyster med ända från Stockholm! Vi fikade kakor och bullar och godis sen, och slogs med alla getingar. Också ville alla se hur vi bodde så vi gick en rundtur i huset med. När vi fikat klart och alla fått sina godispåsar med bil-leksaker och bil-godisar i så gick alla vi barn ut och lekte. Åh vad kul att ha så många kompisar här!

När jag var ute och lekte och när kalaset nästan var slut så ringde det på dörren igen. Då var det oldemor och oldefar som kom, och inte så långt därefter kom farmor och farfar med. Knasigt vad många som kommit hit bara för att jag fyller år! Jag och Moa lekte som bara den och fikade lite med oldemor, oldefar, farmor och farfar med. Vi har jättekul ihop jag och Moa, för hon tål lite tuffare lekar eftersom hon är lite större. Det är tur det, för jag är lite vild av mig ibland…

Klockan var ganska sent innan alla hade åkt hem och då sackade vi ihop i tv-soffan hela familjen. Det är jobbigt med barnkalas. Men KUL!!!!


Lämna ett svar