Mormor och morfar hem

Idag tog vi en promenad ner till stan jag, mormor, morfar, mamma och Tett. Stackars pappa, han var tvungen att jobba han… Vi skulle gå och handla en födelsedagspresent till mig. Åh vad kul! Vi gick till en stor leksaksaffär, och alla tyckte att det var jättekul att titta på alla leksaker, så vi var där i två timmar!!! Till slut hade jag bestämt mig för vad jag ville ha i födelsedagspresent, nämligen ett Pippi-hus! Mormor hade nog hellre velat att jag skulle välja en Vilmer-hund som kunde skälla och prata och sitta, men det var nog tur att jag inte valde den, för den var jättedyr…

Efter leksaksaffären så fikade vi lite på Kalle på Spången, sen tog vi en runda till på stan för att hitta födelsedagspresent till mamma. Hon fick ett jättefint Pilgrim-halsband som hon blev jättefin i.

Sedan bar det av hemåt igen. Jag somnade gott i vagnen, och när vi kom hem så fick jag öppna mitt paket. Det var ju ett Pippi-hus i det, det visste jag ju. Morfar hjälpte mig att bygga ihop det, sen lekte jag med det en stund, och med Pippi-, Tommy-, Annika-, och Herr-Nilsson-dockorna som jag fick också. Men jag hann inte leka så länge, för sen kom pappa hem och då skulle vi gå ner till restaurangen här i Malmaberg och äta middag innan mormor och morfar skulle åka hem. Jag var inget vidare sugen på att äta (de hade ändrat menyn också, så den roliga pastan och korven fanns inte kvar längre), så jag klättrade mest omkring tills det var dags att vinka hej då till mormor och morfar. Jag blir alltid så ledsen när de ska åka hem, jag önskade att de skulle bo lite närmare så vi kunde ses lite oftare. Och längre stunder varje gång, nu går tiden så fort när de är här.


Lämna ett svar