Till BVC för vägning, mätning och vaccination

I morse jagade mamma upp mig och brorsan tidigt, för det ös-regnade ute, så vi skulle skjutsa pappa till tåget (han har ju börjat jobba igen, så han åker tåg varje morgon). Brorsan kissade i trappan på vägen ner, så det blev ett fasligt bestyr eftersom vagnen stod precis under trappan och blev full med kiss. Typiskt. Men jag låg bara och jollrade glatt i mamma och pappas säng medan de andra höll på och bestyrade.

Sen skjutsade vi pappa till tåget. Det var mysigt, jag gillar att åka bil. Och det var mysigt när regnet bara smattrade mot rutorna. Sen åkte vi och tankade med, då satt brorsan och pratade med mig i bilen medan mamma tankade.

När vi kom hem åt vi lite frukost allihopa, och sen kollade vi på vovvarna på film. Vi somnade alla tre i soffan (eller ja, jag låg i babysittern precis bredvid soffan). Vi vaknade inte förrän mammas klocka ringde om att vi skulle till BVC. Mamma bytte blöjor på oss och sen drog vi iväg med bilen.

Jag fick träffa barnmorskan Inger där, hon vägde och mätte mig. Jag vägde prick 6 kg nu och var 62 lång. Vilken kille va? 🙂 Brorsan han hade fullt upp med att leka med alla leksaker i väntrummet. Sedan, vet ni vad som hände då? Då stack barnmorskan mig med en spruta som gjorde jättejätteont. Åh vad jag blev ledsen, jag skrek säkert i en kvart. Mamma tyckte jag var lite fånig och säger att jag är så känslig. Tydligen har brorsan inte skrikit nån gång när han fått vaccination, men det är väl klart man måste få skrika när det gör ont?

Från BVC åkte vi vidare till Hemköp och hämtade ut några paket, sen gick vi till videoaffären och lite sånt. Jag fick sitta i selen och var jättenöjd.

När vi kom hem fick jag mat, och brorsan gick ut och lekte efter att ha ätit lite lunch med mamma. Jag somnade gott under deras lunch och sov i flera timmar sedan. Det är så lugnt och skönt hemma när brorsan är ute och leker!

Lämna ett svar