Pruttar med munnen och går på dop

Idag har jag lärt mig att prutta med munnen. Jag är jätteduktig på det!

På förmiddagen var vi på stan en sväng. Jag, farfar, pappa och Moltas gick till leksaksaffären, där jag och brorsan fick en varsin leksak av farfar (stackars farmor var tvungen att jobba, så hon var inte med).

När vi shoppat klart åkte vi hem till farfar och farmor och bytte om, för då skulle vi på dop. Det var min lilla kompis Nike som skulle döpas. Jag var sådär snäll i kyrkan. Lite gnällig var jag allt, så mamma fick mata mig med välling fast hon helst hade velat knäppa kort. Brorsan han sprang omkring och busade lite med Lukas i kyrkan.

Efter Nike var döpt så var det fika i församlingshemmet. Det var ett himla tjat om otroligt fina tårtor som Nikes mamma bakat, men jag fick minsann inte se röken av dem 🙁 Jag satt nöjd i min bilstol under hela fikat nästan, och flirtade med alla. Nike, hon sov mest i sin babysitter… Men brorsan, oj vad han sprang omkring och busade med Lukas må ni tro. De stängde in sig på toaletten och hällde ut en massa vatten, de åkte hiss och sprang upp och ner för trapporna. Mamma och pappa jagade och suckade, och sa till mig att de hoppas att jag blir lite mindre vild än min storebror. Pytt heller! Brorsan och alla andra stora barn fick hjälpa till att öppna Nikes doppresenter med, det var roligt tyckte brorsan. Typiskt att man ska vara för liten för allting jämt!

På kvällen så fick jag och brorsan vara hemma med farmor och farfar, för mamma och pappa skulle ut och äta med Björn och Malin. Men Malin var sjuk så det var bara Björn som var med ute och åt. Men sedan åt de glass hemma hos Björn och Malin, och då var ju Malin med också. Och jag och brorsan vi busade på med farmor och farfar hela kvällen, ända tills vi somnade båda två…


Lämna ett svar