Kvarsittning?

Härom morgonen när jag satt och bläddrade igenom morgontidningen VLT så fastnade min blick på en artikel om kvarsittning. Och jag kom då på mig själv med att undra över fenomenet kvarsittning. För visst är det ett begrepp man väl känner till. Att om man inte sköter sig på lektionerna i skolan så får man kvarsittning. Jag, liksom många andra, tittade på 80-talet på filmen "Breakfast club" med Molly Ringwald i huvudrollen och där någonstans på vägen fick ordet kvarsittning ett rosa ludd runt sig. Men när jag såg artikeln i tidningen idag så såg den sådär grå och trist och verklig ut. Inte ett dugg rosa-luddande. Och jag funderade över om kvarsittningar verkligen existerar? För jag kan inte komma på en enda person som fått kvarsittning som jag känner till. Och då var många av de jag umgicks med under skoltiden absolut typen som borde fått det. Så jag undrar, har någon av twum-läsarna fått en kvarsittning någon gång? Snälla, berätta nån rosaluddig verklig händelse från när ni fått kvarsittning. Eller bekräfta min övertygelse om att kvarsittningar inte existerar utan bara är ett tomt hot, och att till och med tidningar som VLT emellanåt kan hamna på Aftonbladets sanningshalt i sina artiklar…

2 reaktioner till “Kvarsittning?”

  1. Om jag inte…
    missminner mig, så övertalade jag mina kära klasskamrater att gå in en kvart senare från en rast när vi gick i 3:an på Vinningaskolan (lågstadiet). Hade precis lärt mig begreppet skolk och tyckte att det lät ball!

    Detta resulterade att vi fick sitta kvar en kvart någon annan dag efter skolan.

    Coolt va?

Lämna ett svar