Lucia på dagis

I morse klev vi upp jättetidigt. Sen skulle mamma och pappa tvinga på mig tomtekläderna, och sa att jag skulle gå till dagis i dem. Jätteknasigt. Jag var på halvdåligt humör eftersom jag var lite morgontrött, och gav inte med mig på tomtekläds-fronten förrän mamma och pappa lovat att Tett också skulle ha tomtemössa på sig. Så då fick han ha det.

Sedan tog vi vagnarna och gick till dagis fast det var så tidigt att det var alldeles mörkt ute. När vi kom dit så var det massor med tomtar och lucior och stjärngossar där må ni tro. Då blev jag på lite bättre humör och följde med mina kompisar och fröknarna ut i korridoren medan alla föräldrar fick sätta sig inne i lekrummet och vänta. Sen gick vi ut och sjöng alla sånger som vi övat på i flera veckor nu. Jag var jätteduktig och sjöng alla låtarna, men gäspade stort mellan varje låt, jag var ju så himla trött.

När vi sjungit klart så knäppte alla kort på oss och sen skulle vi fika. Men jag hade inte tid att fika utan ville bara leka med alla kompisar. Tett ville också leka och låg på golvet och lekte med lite olika leksaker som mina dagiskompisar gav honom. Många av tjejerna var väldigt intresserade av Tett och pysslade om honom som en liten docka. Knasigt, han är ju ingen docka ju!

Sedan klädde mamma och pappa på sig och Tett och hjälpte mig att byta ut tomtekläderna mot vanliga kläder, och sen sa de hej då till mig och gick hem. Eller ja, mamma och Tett gick hem och pappa åkte och jobbade. Sedan kom mamma och hämtade mig tidigare idag på dagis, eftersom vi var där så tidigt i morse, bara för att det inte skulle bli en sån lång dag. Men jag tyckte som vanligt att det var kul på dagis och ville helst inte följa med hem…


Lämna ett svar