Matte som inte går ihop

Vad kan man gissa att en helsidesannons i Metro kostar? Ett par hundra tusen känns rimligt i alla fall.

Då kan man undra hur ett företag som säljer en produkt, endast en produkt, för 59:- har råd att dag efter dag efter dag annonsera på detta sätt. En veckas annonsering på detta sätt skulle kosta en miljon (baserat på tidigare gissning).

Låt oss säga att de tjänar 40:- per såld produkt (vilket känns högt räknat, men de kanske har jättemariginaler). Då skulle de behöva sälja 25 000 enheter innan de ens kan räkna hem annonseringen för en enda vecka. Nu är det så att de har annonserat mer än en vecka, och lär väl knappast tjäna 40:-/såld enhet. Dessutom känns inte produkten så fantastisk att så många skulle nappa på det heller, även om den känns lite små-smart (läs om den här).

Man skulle ju kunna tänka sig att det är ett MTG-ägt företag som ligger bakom, eller att det är någon annan typ av barter (byte). Men sånt sätter man ju bara in i tidningen om man har osålt utrymme, så i sådana fall ser det mörkt ut för Metro.

Hjälp HMI-trading att betala sin faktura till Metro genom att beställa en Mobil-pit här du också »

2 reaktioner till “Matte som inte går ihop”

  1. HHmmm
    Har faktikst tänkt samma sak jag.

    Dock tror jag 40kr är en rätt bra uppskattning på förtjänst.

    Då de heller inte har några andra produkter som de säljer förstår jag verkligen inte detta. Men de verkar ha aktiviteter iaandra länder där de kanske säljer som fan…

    De kan ju oxå räkna med att få in en massa mailadresser o kunder o det är ju ”hårdvaluta”

Lämna ett svar