Går på Liseberg och kör FLYGPLAN

Idag slappade vi på förmiddagen, och mamma, pappa, Tedde och Jenny spelade spel medan jag och Tett tog vår lunch-vila.

På eftermiddagen tog vi en promenad ner till Liseberg, de hade julmarknad där. Det var massor med fina lampor överallt, och vi tittade på folk som åkte skridskor och såg en massa tomtar överallt. Och den riktiga tomten, han pratade jag med må ni tro. Jag och mamma skrev en önskelista som vi gick och lämnade till honom, och då skulle jag få en kram av tomten, men det ville jag inte ha. Men jag pratade lite med tomten i alla fall, även om jag ganska så blyg.

Sedan fick jag äta en korv, det var mums. Och sen fick jag syn på en flygplanskarusell när jag och Tedde gick och kollade lite medan mamma och pappa köpte våfflor. Gissa om jag hade bråttom tillbaka till mamma och pappa för att tjata på dem om att jag MÅSTE få åka flygplan. Det fick jag såklart också efter att de andra ätit upp sina våfflor (jag satt mycket otålig i vagnen och väntade på att de skulle äta upp, och smakade lite våffla med, fast jag knappt inte hade tid att äta).

Jag fick stå i kö för att få flyga flygplanet, och hade bestämt att jag minsann ville köra ett rött flygplan. Mamma sa att jag kanske inte fick välja, men jag hade tur och hamnade först i kön när det väl blev min tur att flyga, så då valde jag såklart det röda flygplanet. Åh vad spännande. Mamma stod utanför och väntade medan jag flög alldeles själv, och de andra med stod och tittade på, och jag vinkade till alla. Jag var jättetuff!

Precis innan vi skulle gå hem igen (då var klockan jättesent) så fick mamma syn på en grötrestaurang, så då gick pappa in och köpte risgrynsgröt till mig. Gissa vad glad jag blev då. Jag satt i min vagn ute och åt risgrynsgröt, och det var så himla gott. Jag var snäll och delade med mig av gröten till Tett också, för klant-mamma och klant-pappa hade glömt att ta med någon mat till honom, så han var jättehungrig. Tett tyckte nog att risgrynsgröt var himla gott med, för han satt bara och gapade och gapade och smaskade som bara den. När gröten var uppäten gick vi hemåt, och efter att Tett fått en portion vanlig gröt hemma så somnade han som en stock. Men jag ville helst inte sova trots att klockan var så mycket, men somnade till slut på madrassen på golvet.


Lämna ett svar