Markus var bäst, fan att han vann!

Jaha. Igår kväll gick den "stora" idol-finalen av stapeln. Inte helt oväntat gick Markus segrande därifrån. Han har ju, om man som vi sett hela tävlingen, helt klart varit den som gjort bäst ifrån sig i längden. Däremot har Erik stuckit ut ibland och gjort fantastiska tolkningar av låtar, som t ex Gavin Degraws "I don´t want to be" och Swartling hälsade honom välkommen ut ur hissen. Även vinnarlåten gjorde Markus bättre än sin motståndare, så ja, han var ju en värdig vinnare. Men bara därför, för att han var bäst, är det så satans synd att han vann. För det innebär att stackaren nu närmaste veckan ska spela in en sedan länge färdigskriven dussinplatta som inte är det minsta anpassad efter honom. Erik, a la hissmusik, hade förtjänat den plattan bättre. Och då hade kanske Markus fått göra en skiva skriven för honom. Med mer U2 och mindre pojkband. Och jag tror att Markus vet det med. Bara därför kunde han inte ens visa äkta glädje för en sekund igår när han vann finalen… och det är ju bara att gå tillbaka till tidigare år för att se att det är ett bättre koncept att komma tvåa i idol-finalen. Se bara på underverket Darin (i jämförelse med nuförtiden Niclas Wahlgren-trista Daniel Lindström). Och nog har även Sebastian från förra årets final gjort coolare låtar mer anpassade för honom än vad ettan Agnes fått göra?

 

Läs mer om idol-finalen och dess deltagare här. Och en aftonbladet-journalist som skriver vettiga saker hittar ni här (kors i taket). Hon har, liksom vi, sett Darins storhet, och förstått att den enda som kunde gått ut som riktig vinnare ur årets idol-final skulle varit Danny. Så det så.

 

Lämna ett svar