5. Frosseri

Jag har varit förkyld i en vecka nu. När förkylningen kom försvann både lukt och smak, och det har väl varit både positivt och negativt. Positivt för att jag sluppit känna lukten av bajsblöjor och bebiskräks. Men negativt för att ingen mat jag stoppat i mig smakat något. Och vad är det för mening att äta då? Jag har tryckt i mig nyttig mat som övergrovt bröd och apelsiner, eftersom jag ändå inte känt vad det smakat. Men till slut tröttnar man på att vara nyttig, trots att man inte känner smak. Så igår till exempel tryckte jag i mig vaniljglass med massor av chokladsås och en skål med chips. Till ingen nytta förstås, eftersom jag inte kände ett dyft vad det smakade (mer än att glassen var kall, chokladsåsen kladdig och chipsen hårda). Nu längtar jag bara efter att få smaken tillbaka. Då ska jag äta allt som har smak; hallonkräm, lingonsylt, godis, chips, mat. Och sen när jag mår illa och ställer mig på vågen kommer jag att önska att smaken ska försvinna igen.

En kommentar till “5. Frosseri”

Lämna ett svar