Borta bra men hemma bäst

Jo, det känns som en passande rubrik (och ett bra ordspråk), för det är allt skönt att komma hem efter två veckor hemifrån. Men trots att det känns skönt att vara hemma, känns vissa saker med hemkomsten oerhört tunga. Till exempel…

 

– Att den heta sanden mellan tårna byts ut mot snöknaster under skorna

 

– Att 30° varmt i skuggan byts mot -10° kyla

 

– Att goda restaurangmåltider ska bytas ut mot trista matlådor

 

– Att hotellfrukostbuffén ska bytas ut mot havregrynsgröt med lingonsylt (även om det just idag var oerhört gott med "svensk frukost")

 

– Att baden i havet och den drygt 600 kvadratmeter stora poolen byts ut mot bad i ett halvsunkigt badkar i ett yttepyttebadrum (heta badkarsbad under vintern är i och för sig inte heller fy skam, men i jämförelse ter de sig ganska bleka)

 

Senare under veckan kommer det att komma resedagbok och bilder från resan. Och under 14 dagar med inte så mycket annat att göra än att svalka sig i havet mellan solstrålarna så har vi haft mycket tid att filosofera, undra och fundera kring olika saker som vi bestämt oss för att undersöka närmare. Dessa funderingar kommer att dyka upp här på twum framöver, under rubriken "fakta". Look forward… 🙂

Lämna ett svar