Tandläkaren och skala apelsin

Idag kom pappa och hämtade mig tidigare på dagis. Vi skulle gå till tandläkaren som skulle kolla på mina tänder. Jag lekte en stund i väntrummet medan vi väntade på att tandläkaren skulle komma. Sedan kom hon, hon hette Inga-lill och var jättesnäll. Det var dock lite otäckt att sitta själv i stolen när hon tittade på mina tänder, så jag fick sitta i pappas knä.

Tett satt i vagnen och tittade på snällt hela tiden, honom behövde hon inte kolla på, för han har ju inga tänder.

När vi kom hem så fick jag risgrynsgröt, och till efterrätt en clementin. Jag skalade den själv, sedan ville jag skala pappas clementin med. Han sa att han kunde göra det själv, men jag stod på mig. När jag hade skalat den ville pappa ha sina klyftor, då berättade jag att han kunde få en så kunde jag få många. Tror inte han var så nöjd med den dealen, för han tog hälften ändå.

Efter det så byggde vi ett skåp till, vi har byggt många skåp hemma den sista tiden, ett till mamma och pappas sovrum och ett till mitt och Tetts rum. Och så ett till städskrubben, och nu byggde vi ytterligare ett till hallen. Jag hjälper till att banka med min bankare (Hammare, Tårds anm). Det går jättebra att slå ner spikar med den, fast den bara är i plast. Tett blir lite rädd när vi bankar, så vi får ta det lite lugnt dock.

Lämna ett svar