Tre eller fyra?

Det var ganska få som reagerade utan chock när vi berättade att det var en bebis till på gång. Och jag förstår, vi var själva lite chockade över att det gick så fort. Men beslutet togs mest för att vi börjar bli sugna på egen vuxentid, och det är ju så svårt så länge man har spädisar och barn som är för små för att lämna bort till mor- och farföräldrar, syskon och andra som vill barnvakta. Så då tänkte vi att vi kör på nu när vi ändå har en liten kille som är för liten att lämna bort, och tar nästa direkt.
Ja, och nu är vi där. Snart kommer bebis nummer tre, och jag går och funderar om den här graviditeten kommer att bli min sista. De första tre månaderna hade jag bestämt mig för att oavsett om det blir en pojke eller flicka den här gången så skulle det här vara min sista graviditet, för jag skulle nog inte orka en gång till. Nu när bebisen börjar bli så stor att jag känner dess sparkar hela dagarna, och jag dessutom inte mår illa längre och börjar få en fin stor mage, så har jag genast glömt bort de där jobbiga första månaderna. Nu känner jag mig mest vemodig över att det kanske är sista gången jag får känna en bebis sparka i min mage. Sista gången jag får ha en stor mage som jag kan vara stolt över, och som folk tycker är vacker. Och jag börjar tänka i banor som att även om det här skulle vara en tjej, så kanske det skulle vara roligt med två tjejer? Och om det inte är en tjej så måste vi ju nästan prova en gång till…
Ja, ja. Jag tror inte att det är något som går att bestämma just nu. Framtiden får utvisa hur många barn det blir i vår familj. Även om jag kan se det besvärliga med fyra barn (man får inte plats i en "vanlig" bil, man kommer kanske inte att ha råd att ge alla barn det de vill ha, man ska ha råd att vara föräldraledig i ytterligare nåt år, min kropp ska orka vara gravid igen, det blir desto svårare att få någon som barnvaktar ju fler barn man har) och så vidare, så kan jag inte låta bli att släppa den där tanken jag haft i hjärnan så länge att jag ska ha fyra barn…
Hur många barn tycker ni är lagom?

6 reaktioner till “Tre eller fyra?”

 1. Hade i och för sig…
  …varit lite roligt att se Tård köra porsche. Det känns liksom svårt att föreställa sig… Skulle vara om han bytt ut v-jeansen mot Tiger-kostym då möjligen, och gjort en backslick av Mozart-frisyren?

 2. Efter nya uppgifter…
  …från min barnmorska i Västerås rekommenderar de att man inte gör fler än tre kejsarsnitt (i Sthlm gick gränsen vid fyra). Så det kanske inte blir mer än tre bebisar oavsett vad vi vill… men vi ska ta upp diskussionen med läkare med, för säkerhets skull…

 3. Som ett barn av fyra…
  …kan jag säga att det är riktigt kul med syskon! Och vi är ju två killar och två tjejer, optimalt helt enkelt! Men det är klart att det har sina nackdelar, fan jag och Erik hade ju haft varsin Porsche vid det här laget om det bara hade varit vi två, men jag tar hellre två systrar och min Toyota 10 ggr av 10!! 🙂

 4. Körkortet…
  …får du nog skylla dig själv för va. Även om någon annan betalar för körlektionerna och uppkörningen så kan de ju inte göra det åt dig.

Lämna ett svar