Mår lite lite bättre

I morse när jag vaknade klockan sex började jag dagen med att kräkas. Det är ingen vidare start på dan 🙁 Pappa låg och sov inne hos mig, men hela familjen vaknade när jag mådde dåligt, så vi klev upp allihop och gick ner och tittade lite på tv och myste i soffan. Tett fick gröt och mamma och pappa åt frukost. Och stackars stackars jag som var magsjuk fick inte äta nåt. Och på alla barnprogrammen så bara åt och drack dem, och vad de än stoppade i munnen så ropade jag till mamma och pappa att jag också ville ha. Jag var så hungrig att det gjorde ont i magen ju… Mamma plockade fram lite äppeldricka, lite vatten och gjorde iordning te till mig, och pappa kokade en vätskeersättning. Sen fick jag ett par skedar vätskeersättning (fast jag kallade det meducin), följt av lite äppeldricka, och sen ett par skedar te. Det fick jag ungefär en gång i halvtimmen, tills det gått ett par timmar och mamma och pappa fått se att jag fick behålla det utan att kräkas upp det. Då fick jag till slut lite yoghurt, och oj vad gott det var. Sen drack jag lite mer te, och sen var jag så trött att jag ville gå upp och sova i min säng igen. Tett hade redan somnat i sin säng då, eftersom vi vaknat så tidigt allihopa.

Jag somnade gott och sov i hela fyra timmar sen, utan att vakna en enda gång. Och jag kräktes inget heller. När jag vaknade gick jag ner till mamma och pappa som precis börjat kolla på en film då. Jag tittade lite på film med dem, och åt lite yoghurt, drack te och åt vattenmelon. Det var mums. Sen vaknade Tett med, som hade eftermiddagssovit en stund (han hade varit vaken en stund också under tiden jag sovit och sovit). Han fick också smaka lite vattenmelon, och sen gjorde mamma och pappa oss iordning för promenad, de tyckte att vi behövde få lite frisk luft.

Mamma och pappa tog mig och Tett i varsin vagn, och sen var vi ute i ett par timmar och gick. Vi tittade på hus och fina bostadsområden i närheten av där vi bor nu. Jag och Tett satt mest i vagnarna och njöt av det sköna vädret. Sen gick vi och handlade lite på vägen hem, och åt middag när vi kom hem. Efter maten lekte jag och Tett på golvet, jag jagade honom, det tycker han är jätteroligt. Och jag med. Sen fick vi leka uppe en stund medan mamma och pappa tejpade i hallen för att måla imorgon, men då hade vi blivit så trötta båda två att vi mest blev osams, så vi fick gå och lägga oss ganska så snabbt…


Lämna ett svar