Min 1-årsdag

I morse tog jag minsann lite sovmorgon. Men brorsan väckte mig som vanligt, och kom in och lekte en stund. Mamma och pappa gick ner och grejade, jag förstod inte riktigt med vad. Men så plötsligt kom de med en bricka och började sjunga ”ja må han leva”. Jag blev alldeles till mig och började skrika av glädje. Särskilt när jag fick syn på de goda våfflorna som fanns på brickan, med ett ljus i. Jag sträckte mig och försökte nå, men mamma lyfte ur mig ur sängen och satte mig på golvet, och där fick jag äntligen min goda våffla. Och en flaska med jos, mums! När våfflan var uppäten började jag så smått intressera mig för paketen som också låg på brickan. Jag började med ett paket, som det visade sig vara en bok i när brorsan hjälpt mig öppna det, och sen fick brorsan öppna några egna paket med. Han fick bland annat en Mac-lastbil, som racerbilarna kunde köra in i, och en racerbilarna-plånbok med pengar i och ett racerbilslinne med kalsonger till. Sedan fick jag hjälp av brorsan igen att öppna alla mina paket. Jag fick en rolig ratt till min vagn, den gula teletubbien, kläder, pengar, en push-n-go-lastbil och maraccas. Jag spelade massor med maraccasen, och lekte med min nya lastbil. Och vet ni vad jag gjorde mer? Jag reste mig upp alldeles själv, från sittandes (utan att hålla mig i nåt), och stod själv jättelänge. När mamma och pappa började applådera och säga att jag var duktig så satte jag mig försiktigt ner och bugade snällt mot först mamma och sen pappa. De bara gapskrattade åt mig 🙁

När alla paket var öppnade fick jag och brorsan ta med oss våra saker ner och leka nere medan mamma och pappa fixade frukost och förberedde lite för kalaset. Mamma blåste upp en massa fina ballonger, och jag satt och tittade hänfört på dem jättelänge. Sen var det dags för frukost, och tårtbak och ännu fler ballonger.

Strax innan ett åkte pappa till stan och hämtade Emmelie och Alex. Jag sov för fullt då, och var alldeles nyvaken när Emmelie och Alex kom in i mitt rum. Åh vad glad jag blev när jag fick syn på Emmelie, jag log stort och fick en kram av henne.

Mamma hade plockat fram lite fika, och hon och pappa fortsatte med det medan vi väntade på att farmor, farfar, oldemor och oldefar skulle komma. Farmor och farfar kom nästan direkt när jag ätit, så då busade jag med dem ett tag, och sedan kom oldemor och oldefar. Då var det dags att fika. Mamma och pappa hade gjort en fin (och god) rymdtårta till mig som jag fick kika på. Brorsan hjälpte mig att blåsa ut ljuset på tårtan, och sen fick jag ta första biten. Det var mums, allt utom marsipanen.

Sen fick jag paket. Jag fick lego, en tröja, en nalle och lite annat. Och brorsan fick också paket. Sen lekte jag och brorsan en massa med legot, och farfar hjälpte till att bygga lite med. Och alla andra med, alla tyckte tydligen att lego var en bra present 🙂

På kvällen somnade jag gott, nu ett år gammal och med en massa roliga nya leksaker. Jag gillar att fylla år och längtar redan till nästa gång 🙂


Lämna ett svar