Rondellhundar

Nån gång runt jul hörde vi för första gången i våra liv talas om rondellhundar. Det var min familj som berättade om dem, och på dem lät det som att det var något vida känt, och att vi var konstiga som inte hört talas om dem. Rondellhundarna föll dock i glömska kort därefter, och inte förrän nån månad senare läste jag om någon vandaliserad rondellGRIS i Hallstahammar. Och nu, under en ganska kort period, har mitt liv översållats av rondellhundar av alla de slag. De finns prickiga, röda, fula och rätt snygga. Och de finns precis överallt. Och då undrar jag förstås… var Stockholm och Västerås sena med det här med rondellhundar, och har först nu nappat på idén? Eller hade mina föräldrar läst om en kommande trend?

 

Hur länge har ni känt till rondellhundar, och hur länge sedan är det ni såg er allra första variant?

 

Här bredvid ser ni två versioner av rondellhundar. I Enköpingsrondellen står även en variant av en bulldog som ser ut som ett lejon, och i Hälla i Västerås fanns under en tid en röd ganska snygg rondellhund. Kreativa äro folket!

 


Lämna ett svar