Tur att man inte är lättstött

Det verkar vara en trend bland personal i service-yrken att vräka ur sig plumpa och nästan lite elaka saker.

Senast var det när jag var på The phone house i Kista och skulle köpa ett hands-free till Ullis telefon. Säljaren visste inte att det inte var min telefon, och när han såg vilken det var så sa han "Är inte den här lite väl fjollig!?".

Nu hade ju jag inte tagit illa upp även om det var min. Men ändå, är det inte lite märkligt sagt till en kund?

Sedan har vi den gången i höstas när jag var och klippte mig och frisören kläcker ur sig "Det börjar bli lite tunt här uppe du!". Jag blev mest full i skratt när jag såg hur pinsamt han tyckte det var när det gick upp för honom vad han hade sagt.

Har någon sagt något liknande till dig?

En kommentar till “Tur att man inte är lättstött”

  1. ”Det är bra att promenera när man är gravid”
    Det kläckte taxichauffören jag bad skjutsa mig hem från tåget när jag kom hem från Göteborg sent i tisdags kväll. Fullastad med tunga väskor och hyfsat trött efter två fullmatade konferensdagar. Vad svarar man då? Som tur var körde han i alla fall hem mig utan att argumentera emot mer…

    När jag var på konferens för ca ett år sedan (och hyfsat gravid i nionde månaden med Tett i magen) och frågade tågkonduktören på det försenade tåget om jag skulle hinna med anslutningståget så tittade han bara lite surt på mig och svarade ”det beror på hur fort du springer”. Då tappade jag allt tal och stod bara och stirrade fånigt på honom. Många runt omkring honom som hörde vad han sa ropade dock högt ut sina åsikter och sin förvåning över hans plumphet.

    Men jo, visst blir man förvånad över folk ibland. Och deras brist på service när de valt uppenbara serviceyrken…

Lämna ett svar