Gravidfrågor

När man är gravid får man massor med frågor, t ex hur man mår och hur tjock man har blivit (för dem som inte ser hur tjock man är vill säga). Här kommer svar på några av de frågor jag svarar på allt som oftast 🙂

 

Mår du bra?

Ja, men jag är tröttare än vanligt.

 

Har du ont?

Nä, inte direkt. Lite ont i ryggen när jag suttit länge eller gått långt, inget att klaga på.

 

Har du mått dåligt?

Japp, dygnet-runt-illamående under de tre första månaderna. Den senaste veckan har illamåendet kommit tillbaka i form av illamående på morgnarna. Lite sent såhär i månad sex, men, men. Inget jag varit med om vid tidigare graviditeter, så bebisen ligger nog konstigt på nåt vis.

 

Hur mycket har du gått upp i vikt?

Just nu ligger jag på plus 8 kilo. Med Moltas gick jag upp 12 kilo totalt, och med Tett 9 kilo, så jag hoppas att vågens siffror stannar snart.

 

Har magen växt?

Ja, massor och jättefort. Se bild 🙂

 

Sparkar bebisen mycket?

Ja, ganska. Det går lite i perioder. Jag kände de första sparkarna väldigt tidigt, sedan var det lugnt länge, och nu har det varit mycket sparkande i ett par månader. Bebisen har tydliga rutiner och jag kan nästan ha den som klocka, eftersom den sparkar vissa tider. Den har dock inte hängt med i sommartidsändringen, hm… Nu har den dock haft en lite lugnare period i en vecka när den sparkat mindre generellt.

 

När är det beräknat?

Den 26 juni. Eftersom det blir kejsarsnitt och det görs 10-14 dagar innan beräknat datum så bör bebisens födelsedag bli någonstans mellan den 12-15 juni.

 

Vet ni kön nu?

Nä. Vi har gjort ett tappert försök att ta reda på, men barnmorskan kunde inte se. Vi vet bara vad hon trodde, men eftersom hon var så osäker så räknar vi det som att vi inte vet. Vilket känns jättekonstigt och onaturligt (?!) för oss som tagit för vana att veta vad bebisen i magen har för kön…

 

Om jag glömt svara på nån intressant fråga, så fråga på. Jag svarar gärna 🙂

5 reaktioner till “Gravidfrågor”

  1. Fisksprattel och aliens
    Från början, det allra första man känner, är som att man är lite bubblig i magen. Som när man druckit för mycket kolsyrat vatten eller ätit för mycket bönor.

    Nästa steg går att jämföra med att hålla en guldfisk eller nåt annat i handen. Det sprattlar och killas lite. Fast i magen istället för i handen då.

    När bebisen blir lite större så känns det ganska mycket som att en alien tagit sig in i ens kropp. Att det är en främmande varelse som rör sig inne i magen. Rumlar runt och sparkar och boxar. Det är rätt mysigt för det mesta, men kan kännas rätt obehagligt när rörelserna blir för vilda, när bebisen till exempel slår en kullerbytta i magen. Då känns det som att den alien som intagit ens kropp håller på att möblera om alla organ där inne. Ungefär.

    När Tett låg i magen ryckte han ofta i navelsträngen, och det kändes ungefär som att någon tar tag i en av ens tarmar och drar. Det var mycket obehagligt. Har ju förstått i efterhand att det nog inte var Tetts önskan heller att dra i navelsträngen, utan det blev nog så när han försökte röra sig, eftersom han var helt insnurrad i den…

    En kristallklar förklaring och bild över hur det känns va?

Lämna ett svar