Mamma kan bara bajsa

Barn säger många roliga saker…. Här kommer några av Moltas senaste betraktelser:

Vi har kommit till det stadiet med Moltas att vi försökt förklara skillnaden mellan pojkar och flickor, eftersom han säger han och hon lite hur som helst. Den enda skillnaden vi kunde komma på var att pojkar har snopp, och att flickor inte har det. Så det var vad vi sa. Vi kom dock aldrig så långt att vi berättade att flickor hade något annat istället för snopp, om man säger så… Moltas tolkning av det hela blev "min mamma har ingen snopp – hon kan bara bajsa".

 

Kan tillägga att Moltas nu är i den klassiska kiss- och bajs-åldern, då det mesta handlar om just det (de söta kiss- och bajs-gosdjuren är ju en underbar uppfinning, alla barn verkar ju gå igenom kiss- och bajsperioder). Nu på senare tid har det dock bytts ut mot "rumpa-rumpa" istället. Vi kallas t ex inte mamma och pappa längre, utan det är rumpa-rumpa-mamma, rumpa-rumpa-pappa och rumpa-rumpa-Tett som gäller. När man svarar rumpa-rumpa-Moltas tillbaka till honom blir han jättesur och svarar "nä, jag har bara en rumpa".

 

Brun och svart

Moltas har några mörkhyade barn i sin dagisgrupp. En dag på väg hem från dagis när han pratade om en av kompisarna sa han "pappa, vet du, hon är brun och svart". Jaha, sa Tård. "Ja, och jag är vit". Sen var det inte mer med det. När jag kom hem från jobbet skulle jag få höra om Moltas upptäckt med, så han berättade för mig att hans kompis var brun och svart, och att han själv var vit. Då försökte jag mig dumt nog på att förklara att han också kunde bli brun om han var ute i solen. Han tittade på mig och svarade "nä, mamma, när solen är borta, då blir det svart" 🙂

 

Brandkåren

En morgon när vi satt och åt gröt blev Moltas helt upprymd och skrek "pappa, pappa, gröten brinner!". Vi tittade på gröten, som var så het att det rykte om den, och började skratta och berättade att den inte brann, utan att den bara var varm så det rök om den. "Men om det ryker mycket så måste brandkåren komma" svarade Moltas då. Och ja, visst är det så…

 

Har ni hört några roliga saker barn har sagt? Eller har barn som sagt roliga saker? Här kan ni läsa om några av Moltas tidigare betraktelser.

En kommentar till “Mamma kan bara bajsa”

Lämna ett svar