Svensken flyttar tio gånger i livet…

…ja, det var rubriken på en notis i en annonsbilaga från Peab. Om man läser notisen kommer det fram att svensken i snitt flyttar tio gånger i sitt liv. Mest flyttar folk från Dalarna som bor i bostadsrätter, tätt följt av blekingebor, stockholmare och sörmlänningar. Bland villaägare flyttar stockholmarna mest.

 

Jag började såklart räkna hur många gånger jag flyttat i mitt liv, och kom snabbt fram till att jag redan vid 32 års ålder gjort drygt det antal flyttar man ska göra under en livstid. 12-15 flyttar har jag hunnit med (12 om jag räknar hur många ställen jag hunnit vara skriven på, 15 om jag räknar med de där jag bott kort tid eller när jag pluggat/jobbat men fortfarande stått skriven på annan adress).

 

Tård har flyttat 8 gånger i sitt liv, så jag förlitar mig till att Tård är genomsnittsmänniskan i familjen, och jag har tänkt flytta med honom till villa om ett gäng år. Och ett större gäng år senare till en lyxig terasslägenhet mitt i stan (Västerås eller Stockholm beror lite på var våra barn tar vägen och var shoppingen, nöjena och vännerna är mest lockande). Där är Tårds tio flyttar förbrukade så där stannar vi och lever lyckliga i resten av våra liv…

 

Moltas och Tett har hunnit bo på två platser i sina korta liv, och de får förhoppningsvis inte hinna med så många fler flyttar innan de flyttar hemifrån. Därefter får de gärna flytta som de vill, bara de håller sig någorlunda nära mamma och pappa 🙂

 

Hur många gånger har du flyttat?

4 reaktioner till “Svensken flyttar tio gånger i livet…”

  1. Ja, jag är lite tveksam…
    …till att statistiken verkligen stämmer. Med dagens alla storstads-andra-hands-flyttar så känns det som att man hinner med betydligt fler flyttar ens innan man fyllt 25… å andra sidan finns det väl många på landet som flyttar 2-3 gånger i sitt liv, så det kanske stämmer ändå. Hm…

    Tård, saknar fortfarande en hussymbol. Har bett om det en massa gånger tidigare ju. Är inte du pappaledig och har hela dagarna att ägna till twum-utveckling? 😉

Lämna ett svar