Kör om

En dag hamnade jag bakom en volvo kombi (eller liknande) med registreringsskylten "Kör om". Visst hade man kunnat ana ett spår av ironi i skylten om den suttit på en sprillans BMW med en 25-årig brat vid ratten. Den hade även kunnat funka om det var en gammal gubbe i keps som körde bilen. Nu var det dock en kvinna i 45-årsåldern som körde bilen, och då började jag undra, vad var tanken bakom att välja en sådan registreringsskylt?

Jag har tidigare blivit anklagad (av flera) för att vara totalt humorlös (bara för att jag inte gillar förutsägbar humor á la Borat, Robert Gustavsson och Mr Bean). Men jag kan villigt erkänna att jag inte förstod om det var humor eller inte bakom den här registreringsskylten. Vad tror ni?

 

Om någon av er har mer humor än kör-om-mig-kvinnan eller bara vill ha en lite mer personlig registreringsskylt, så kan ni läsa mer om och beställa det här. Det kostar 6.000 kr och pengarna går till Skyltfonden som arbetar med att förbättra trafiksäkerheten, exempelvis genom forskning och utvecklingsinsatser. Som ägare till personliga skyltar bidrar man alltså till att öka trafiksäkerheten i Sverige.

Och om någon av er redan nu har personliga registreringsskyltar, vad har ni valt för text och varför?

Lämna ett svar