Midsommar på dagis och hela familjen kommer och fikar

I morse fick jag åka bil till dagis, för mamma, pappa, Tett och Vila skulle åka direkt och handla när de lämnat mig på dagis.

Vi har firat midsommar på dagis. Vi har klätt midsommarstång och dansat och sjungit. Jag tyckte det var skoj och dansade hela tiden! En av fröknarna på en av de andra avdelningarna spelade gitarr och vi barn sjöng sommarvisor. Också åt vi midsommarlunch.

Strax efter klockan två kom mamma, pappa, Tett och Vila och hälsade på mig på dagis. Då tog jag tag i mamma direkt och sprang in och visade var vi kunde få fika. Det var goda rulltårtsbakelser med grädde och jordgubbar på. Men jag ville helst bara ha rulltårta, så då fick jag det. Mamma tog med en bricka med fika till sig själv, pappa och mig, med saft och bakelser, också gick vi ut och satte oss och fikade. Det var mums, men jag var mest törstig för att jag busat så, så jag drack upp inte bara min, utan både mammas och pappas saft med. Tett fick också lite fika, han fick smaka av pappa. Han tyckte det var smaskens…

Sen busade jag lite medan mamma och pappa satt och pratade med de andra barnens föräldrar, och fröknarna, och sen kom pappa och Tett och busade med. Vila låg bara och sov i sin vagn hela tiden, och mamma var inne och pratade med fröknarna.

När vi gick hem sen var jag så trött av allt bus så jag frågade om vi inte kunde åka bil hem. Då var pappa snäll och bar mig på sina axlar, hela vägen hem! Min pappa är stark han!


Lämna ett svar