Jippie, hem från BB!

När mamma skulle gå och hämta frukost i morse så mötte hon på en av sköterskorna. Det var en ny sköterska, de som hade jobbat inatt hade gått hem. Sköterskan sa ”hej, det är du som är ”pigga kejsarsnittsmamman som var uppe och duschade redan igår och som allt är bra med”. Det är min mamma det 🙂

Efter mamma ätit frukost så kom pappa hit igen. Åh vad mysigt, vi hade längtat efter honom jag och mamma. Mamma och han tittade på lite film på datorn som pappa hade med sig, också åt de lite gott.

Mamma pratade med en sköterska som kom med värktabletter sen om det till och med var möjligt att få åka hem idag. Sköterskan tyckte nog att mamma var lite knasig, och tyckte helst inte att vi skulle åka redan idag, men hon lovade att kolla med barndoktorn om de hann kolla på mig idag. Det var nämligen förutsättningen för att vi skulle få åka. Doktorn kom och tittade på mig och såg att jag var lite lite gul i hyn, så de skulle komma igen om fyra timmar och kolla mina värden då. Om jag hade blivit gulare då så skulle vi inte få åka hem. Hoppas hoppas att jag inte har blivit gulare, jag längtar ju hem…

På eftermiddagen sen så kom mormor, morfar, Emmelie och brorsorna och hälsade på igen. De hade med sig paket till mig, en fin shortsdress, två bodys, en fin förklädesklänning, en rosa mössa och lite annat. Det var mysigt att få gosa lite med dem igen, jag kramades med alla idag.

När de hade åkt hem igen så åt mamma och pappa lite middag, och sen började de packa ihop våra grejor lite. Ifall vi skulle få åka hem. Och klockan sju kom doktorn och tittade på mig igen, och mina värden hade gått ner lite. Jippie! Vi fick lova att komma tillbaka och titta på mina värden igen redan imorgon, men det lovade mamma och pappa så gärna. När doktorn hade gått skyndade mamma och pappa sig att plocka ihop resten av grejorna och gick och fick navelstumps-rengöringsinfo från en sköterska innan vi sa hej då till alla och vinkade adjö till BB. Nu var det dags att åka hem!

Vi kom på på vägen till bilen att vi ju inte hade min bilsits med i bilen. Men brorsans satt i bilen, och den kan man tydligen sitta i fast man är så liten som jag är, så där fick jag sitta. Stor stol till liten tjej. Jag såg ganska skräckslagen ut under hela bilresan. Inte så konstigt när man blir tvungen att sitta i en jättestor konstig stol och höra brummanden runt omkring.

Vi parkerade på gatan eftersom mormor och morfar stod utanför oss med bilen, och sen tog vi med oss våra grejor och gick in. Oj, oj, oj vad mormor, morfar och Emmelie blev glada när vi kom hem! Brorsorna sov, så dem fick jag inte gosa med, men de andra gosade jag med hela kvällen sen. Pappa och morfar åkte iväg och handlade libanesisk middag och sen firade vi. Vi hade mycket att fira. Dels att jag var född och hemma, och att mormor fyllde år igår (hon har samma födelsedag som mig) och sen att mormor och morfar har bröllopsdag just idag. Mysigt. Och åh vad skönt att vara hemma igen tyckte både jag och mamma!

Pappa bäddade iordning resesängen till mig bredvid mammas säng, där jag skulle sova under natten. Det kommer nog att bli toppen det. Även om jag nog helst sover mellan mamma och pappa, och om jag känner dem rätt så kommer jag nog att få göra det med 🙂


Lämna ett svar