Pojk- eller flickkläder?

Idag hade vi bestämt att vi skulle handla dina BB-kläder, de kläder du ska få ha på dig när vi åker hem från BB. Båda dina brorsor har fått ett par jeans att åka hem i, och en tröja. Sen har de fått en varsin träningsoverall också som de har kunnat ha på BB, innan vi åkt hem (landstingskläderna är inget vidare snygga). Vi kom dock snabbt fram till att det var rätt besvärligt att handla bebiskläder när man inte vet om du är en pojke eller flicka, för könsneutrala kläder finns det minsann inte gott om.

Vi som varit bortskämda med att veta vad det är för ”sort” som ligger i magen blev rätt fascinerade över att det inte fanns ett enda plagg som kändes helt könsneutralt. Antingen för pojkigt eller för flickigt. Så det fick helt enkelt bli en topp av varje. En tjejig topp ifall du är en tjej, och en pojkig ifall du är en pojke. Jeans blir det till i alla fall (hittade ett par könsneutrala sådana på pojkavdelningen för nån månad sedan). Och om du är en tjej så kan du nog ha den pojkiga toppen med, om du har en jeanskjol eller så till. Men nån sån köper vi inte förrän vi säkert vet om du är en tjej eller inte. Tjejtoppen, som var lite av en klänning, får vi nog skänka till välgörande ändamål eller använda som dockkläder om du inte är en tjej. Men det gör ju inte så mycket. Men det är fasligt synd att allt är så könsbestämt i klädväg, redan för så små människor som såna som du…

Vi gick igenom dina bröders bebiskläder med för att kolla vad vi kan använda igen, och för att tvätta upp dem och lägga dem i din byrå. De var fasligt små bebiskläderna, det är knasigt hur fort man glömmer hur små bebisar är… Mycket pojkiga kläder är det med, så om du är en tjej kommer du nog att bli rätt pojkigt klädd är jag rädd. Men å andra sidan kommer det säkert många rosa plagg i paket från mor- och farföräldrarna kanske om du är en liten tjej 🙂

Lämna ett svar