Körkort

I morse kom pappa in och väckte mig tidigt. Jag sa att jag ville sova en stund till, trots att jag visste att vi skulle göra nåt jättekul. Vi skulle nämligen åka till Lådbilslandet och träffa Anton och hans familj där. Men man kan ju ändå inte köra när man är så trött som jag var. Men pappa envisades med att jag skulle kliva upp ändå, så jag gjorde det efter lite tjat, och fick till och med i mig gröten och på mig kläderna i tid så att vi skulle slippa bli sena till lådbilslandet.

Jag och Anton började busa direkt på parkeringen när vi blev utsläppta ur bilarna. Åh vad kul det skulle bli. Vi fick vänta lite på att bli insläppta eftersom vi kom dit lite tidigt, men sen sprang jag direkt för att köra bil. Jag hittade en bil och gasade iväg. Anton körde iväg med en annan bil, men han tyckte att ljudet var lite otäckt, så han ville inte köra mer, utan stod bara och tittade på när jag körde sen. Jag förstår honom, jag var ju livrädd för ljudet sist jag var här, för två år sedan, och ville inte köra då heller. Men nu tyckte jag att det var jättejätteskoj.

Efter jag kört första bilturen gick vi bort till gris-tåget för att åka det. Men Anton ville inte åka heller. Inte jag heller egentligen, jag ville helst köra, men jag åkte med ett varv ändå först. Men sen körde jag två varv. Åh vad kul.

När tågresan var över så hoppade och hoppade och hoppade jag och Anton jättelänge i ett stort hopptorn. Det var roligt. Och nästan inga andra barn där heller.

Sen körde jag traktor med ett släp innan det var dags för lite lunch-fika. Vi fick korv med bröd och sen fick vi glass till efterrätt. Men jag valde en sur glass igen, tokiga jag, så jag ville inte ha den när jag smakat på den. Så jag och Anton gick ut och lekte istället. Vi lekte med grävskopan och på lekparken medan mammorna och papporna och småsyskonen fikade färdigt.

Ja, sen körde jag bil igen, flera gånger, och hoppade i hoppborgen och körde tåget. Sen fikade vi glass (igen!!) och picknickade lite på gräset innan det var dags att köra de två sista omgångarna bil innan vi skulle åka hem. Det var jätteroligt och jag fick till och med köra lastbil!

När vi skulle åka hem sen så fick jag ett körkort för att jag varit så duktig att köra! Sen sa vi hej då till Anton, Arvid och deras mamma och pappa, och packade in oss i bilen och åkte hem mot Västerås. Ååh vilken rolig dag det har varit idag! Alla vi barn somnade gott bak i bilen på väg hem.


Lämna ett svar