Hälsar på oldeföräldrarna, Leijonet och Ewelina och Emmelie kommer

I morse åt vi barn frukost, och sen packade mamma och pappa in oss i bilen. De sa att vi skulle till Stockholm och hälsa på Andreas och Ewelina. Andreas heter Leijon med, det tyckte jag var knasigt…

När vi nästan var framme i Stockholm berättade mamma att vi skulle åka till oldemor och oldefar först, innan vi skulle till Andreas och Ewelina. Jag blev så glad att jag bara gapade! Åh, jag som älskar att hälsa på hos oldemor och oldefar! Efter att de berättat det satt jag bara och sjöng och var glad resten av resan.

Jag sprang direkt ur bilen och ringde på dörren hos oldemor och oldefar när vi var framme. Sen gick jag in och plockade fram alla leksaker, också lekte jag och Tett med dem. Pappa hjälpte som vanligt oldefar med några databekymmer, och oldemor, hon fixade fika. Och inte vilket fika som helst, utan VÅFFLOR. Eller ”FLÅFFLOR” som jag kallar det. Flåfflor med grädde, glass och nylagad jordgubbssylt. Oj, oj vad gott.

Vila låg på golvet under vardagsrumsbordet och vilade medan jag och Tett lekte, då kröp jag in och la mig bredvid henne så hon inte skulle vara så ensam. Då blev hon glad. Sen kom Tett med och slog en bil i huvudet på henne, och då var hon inte så glad längre. När mamma tog upp och skulle mata henne så kräktes hon ner hela sig och hela mamma, så mamma fick gå upp och tvätta av både sin och Vilas klänning.

Sen var det dags för flåffel-fika. Vi åt massor med våfflor och OJ vad gott det var tyckte alla. Och efter fikat, då gick jag och oldemor ut och plockade hallon. Förra gången vi var där så var de inte mogna, men nu fanns det massor med mogna hallon. Och oj vad gott det är! Jag fick med mig alla hallon i två burkar sen när vi åkte vidare mot Andreas och Ewelina.

Vi fick parkera i ett hus när vi kom till dem. Sen funkade inte hissen, så vi var tvungna att gå upp på vägen där bilarna skulle köra ner. Det var lite otäckt, men spännande. Och vet ni vad Andreas och Ewelina hade utanför dörren till sin lägenhet? Ett STORT svart lejon. Det var jättefint. När jag ringt på dörren så sprang jag in i lägenheten för att kolla in alla roliga saker. Jag tyckte att soffan var supermysig och rullade runt där med alla kuddarna. Och fåtöljen var inte dum den heller. Och inte fikat de dukat fram heller, med mackor, bullar, kakor, frukt, dricka, saft, kaffe och te. Mums.

Mamma och pappa satt och pratade och pratade och pratade, och jag busade och busade. Och Tett med ganska mycket. Det fanns många aj-aj-saker i deras lägenhet… Men Andreas hade roliga Kalle Anka-avsnitt på dvd som jag satt och tittade snällt på en liten stund i alla fall.

När vi busat på alldeles för mycket så tyckte mamma och pappa att det var dags att åka hem. De packade ut oss ur lägenheten och in i bilen och sen åkte vi hemåt. Jag vaknade inte förrän hemma i Västerås på tågstationen, av att vi stannade och av att mamma och pappa skrek åt varandra. De diskuterade politik, då brukar det gå hett till 🙂 Men vet ni vad det bästa av allt var? Utanför bilen stod Emmelie, hon hade kommit till Västerås med tåget och ska vara hos oss i ett par dagar, jippie!!


Lämna ett svar