Färskpotatis i ugn

Efter att förra sommaren ha blivit bjudna på en ofantligt god färskpotatis i ugn av ett par av våra nyblivna grannar så har vi på ett luddigt recept försökt oss på att göra den på egen hand. Det har blivit varierade resultat, men nu på midsommar när vi gav oss på ett nytt försök så blev det i alla fall riktigt bra (tror enda skillnaden från tidigare är att vi använde Göteborgare som potatissköljare den här gången, kanske var det det som var tricket som grannen missade att tipsa oss om?). I vilket fall, här kommer vårt luddiga recept till er. Lycka till 🙂

1) Skölj och skrubba färskpotatis (gärna små potatisar) i valfri mängd

2) Lägg den skrubbade potatisen i långpanna

3) Spraya potatisen och plåten med lite olja och strö sedan över mycket salt och lagom mycket paprikapulver som du rullar potatisen i.

4) Ställ in potatisen mitt i ugnen, 175-200°, ca 40-60 minuter (beroende på potatisens storlek)

5) När det återstår ca 15 minuter av ugnstiden, ta ut potatisen och strö ströbröd över den (rulla potatisen i ströbrödet på plåten). Ställ sedan in potatisen i ugnen igen och låt den stå tills den är ätklar (känn efter med potatissticka när potatisen är klar).

6) Servera till grillat kött av valfritt slag.

 

Smaklig måltid!

4 reaktioner till “Färskpotatis i ugn”

Lämna ett svar