Äggklockan

Jaha, varför kan man inte klara sig utan en äggklocka då? Jo, det ska vi berätta. Man har stooor användning av en äggklocka om man har en trotsig 4-åring hemma. När det tar 1,5 timme att äta upp middagen/ta på sig kläderna/städa så kan man nämligen hota med "äggklockan". Det innebär att man ställer äggklockan på en viss tid. Innan klockan ringer ska trotsungen ha ätit upp maten/tagit på sig kläderna/städat eller vad man nu vill. Om han inte hunnit göra det innan klockan ringer så får han avstå något han tidigare blivit mutad med. T ex cykla till dagis/se på film innan sovdags/läsning etc. Hot och mutor alltså, det är vårt hetaste tips just nu. Och gärna under tidspress med hjälp av en äggklocka.

 

Hur kan det komma sig att känslan av att man är världens sämsta förälder ibland infinner sig??! Vi har ingen aaaaning…

Lämna ett svar