BB-påse

När vi skulle åka hem från BB fick vi en BB-påse (eller en "baby bag" som den så fint kallas). Den innehöll en massa gratisprylar till bebisen. Blöjor, krämer, kläder, information och annat. Från en avsändare per produktgrupp. Pampers stod för blöjorna, Lindex för kläder, ACO för krämerna och så vidare. En reklampåse med andra ord. Och man ställer sig lite frågande. Är det verkligen ok att ett kommunalt sjukhus, som ska vara utan påverkan från företag, skickar med en hög med reklamsponsrade produkter tlll nyblivna föräldrar?

 

Jag ställer mig ytterst tveksam till detta, jag kan inte riktigt gilla detm även om jag såklart gillar att få gratis prylar. Men det hade på nåt sätt känts mer ok om de haft med en provblöja från varje blöjtillverkare än att sjukhuset på något sätt tar ställning och rekommenderar oss att köpa Pampers. Det rimmar extra illa med att de blöjor de hade på sjukhuset var Pampers. Är det måntro så att Pampers inte bara sponsrar BB-påsarna utan även hela sjukhusets blöjor? Inte utan att man börjar undra…?

 

Ps. Jag ger dessutom "baby bag" lite extra kraft här genom att länka till några av avsändarna i påsen *rys*

Lämna ett svar