Att gifta sig

Satt och tittade på en ordspråks- och citatsajt och hittade under kategorin "kärlek" en massa citat angående kärlek och äktenskap. De allra flesta som berör äktenskap är negativa till detsamma. Kärlek är bra men äktenskap är dåligt och förstörande. Och det är ju inte bara här man ser såna liknelser. I seriestippar, hos stå-upp-komiker, i filmer etc hörs dessa jämförelser. Och jag undrar, varför? Vad händer när man gifter sig? Varför blir förhållandet på något vis förändrat då, och varför nödvändigtvis till det sämre?

 

Jag har idag varit gift i exakt tre år. Inte så länge, jag vet, men ändå. Och jag har bara känt en större närhet och kärlek till min man än vad jag gjorde innan. I giftermålet valde vi båda ändå att visa världen att vi har tänkt leva tillsammans resten av livet. Vi har nu ett gemensamnt namn och jag älskar att säga "min man" om Tård. Men jag kan inte påstå att vårt liv blivit annorlunda, eller vårt förhållande sämre, för att vi gift oss.

 

Däremot när man väljer att bli en större familj än två, i det skedet kan jag förstå att det händer saker med ens förhållande. Då kommer ju en tredje person in och konkurrerar om uppmärksamhet och kärlek och tid. Men i bra förhållanden är jag övertygad om att även familjebildande ändå stärker förhållandet snarare än tvärtom. Även om tiden tillsammans och för varandra minskas betydligt.

 

Vi har nu hunnit utöka familjen tre gånger, och visst får man mindre tid för varandra för varje barn som kommer till. Men å andra sidan blir det en person till att älska, och att få kärlek ifrån. En varelse som är skapad av kärlek, av oss. Om inte det binder ett par samman mer än något annat så vet inte jag.

 

Men, men, nu skulle det inte handla om barn. Det handlar om bröllop och giftermål, och jag vill egentligen mest säga – gift er för sjutton! Gå inte på alla dåliga skämt om att så fort man blir äkta makar så rasar såväl kärlek som sexliv. Det stämmer inte. Ett bröllop och ett äktenskap kommer till av kärlek. Och något skapat av kärlek är väl ändå det vackraste som finns?

 

Puss och kram till min älskade Tård på bröllopsdagen och tack för våra första tre år i äktenskapet. Jag ser fram emot resten…

 

Ps. Propagerandet för äktenskap i här inlägget har inget alls att göra med att vi vill få inbjudningar till bröllop 😉

6 reaktioner till “Att gifta sig”

 1. He, he…
  …ja, mycket galet var det…

  Jag ser såklart fram emot kommande roliga saker med, men visst sjutton måste man få minnas och längta tillbaka? 🙂 Festen gick ju så fort så fort trots att den höll på så länge…

 2. Jaaaaaa!
  Now we are talking, Ullis! Men längta inte tillbaka – längta framåt.

  Även om jag med ett leende kan minnas hur vi knökade in typ 7 pers i den lilla Ka:n klockan halv fyra på natten för att åka tillbaka till stugan. Och vem kör? Jo, jag den enda som INTE hade körtkort. 😀

  Till mitt försvar kan sägas att jag var nyktrast…

  PS. Grattis i efterskott! Ni är så söta. 🙂
  Löjrom.tv

 3. Ja…
  … men ni fick ju väldigt bra information också!!!

  Och är man på dåligt humör så är det bara att titta på dom härliga bröllopsbilderna när Ullis ska hoppa upp på Tårds rygg… Såna kort görs inte i en tråkig studio med svampad bakgrund! 🙂

  Kram och grattis!

Lämna ett svar