Bärpaj med havregryn

Ett tips för er som inte upptäckt det än, är att spana in Hemköps annonsblad. Där kan man hitta recept på många lättlagade och goda rätter. De flesta dessutom hyfsat nyttiga (det här är väl dock inget sådant exempel). Men lättlagad och god är i alla fall den här efterrättspajen, hämtad ur en av Hemköps utskick:

 

Blanda 7 dl valfria bär (hallon och blåbär har vi testat och även en blandning av de två, samt äpplen – alla har blivit jättegoda) med 1 dl strösocker och 2 msk potatismjöl. Lägg blandningen i en ugnssäker form.

 

Smält därefter 100 gram smör och blanda i 2 dl havregryn, 1 dl vetemjöl och 1/2 dl strösocker i det smälta smöret. Sprid därefter ut denna blandning över bären.

 

Grädda i ugn, ca 200 grader, i 20-30 minuter. Servera sedan med vaniljsås eller vaniljglass. Mumma!

Lämna ett svar