Jag fyller fyra år och har Freck-kalas

I morse vaknade jag tidigt. Såklart. Det är ju min födelsedag idag. Jag har tjatat om det länge, min födelsedag alltså, och har berättat för alla att jag fyller år den andra söndagen. Fyra år. Och det var alltså idag det.

Jag gick in till mamma och pappa när jag vaknade och frågade om jag inte skulle få paket. De sa att det var lite för tidigt, och att jag fick vänta lite. Typiskt!

Sen till slut, lite senare, så kom i alla fall mamma, pappa, mormor, morfar, Tett och Vila och sjöng för mig. Också fick jag scones med ljus i och en massa paket. Det allra bästa paketet var det som det var en Mac i. Ni vet Blixtens lastbil Mac. Åh vad glad jag blev för den. Jag fick coola solglasögon med, och en massa andra paket.

Sen gick vi ner och åt frukost allihop, ute på altanen. Gissa om jag blev glad när jag kom ner och såg att det låg massor massor med paket på min plats. Ännu fler paket! I dem var det bilar och en racerbilskeps och massa annat. Åh vad jag gillar att fylla år.

Efter frukosten så lekte jag, med mormor och morfar och med mina kompisar på gatan. Mormor och morfar tog med mig och Tett till lekparken en stund med, medan mamma och pappa fixade inför mitt kalas, ett Shrek-kalas! De bakade tårtor (eller ja, det hade de redan gjort igår), blåste upp gröna ballonger, hängde upp Shrek-banderoller och gröna serpentiner, gjorde iordning gröna godispåsar med leksaker till alla barn och dukade upp med kakor, bullar och festisar.

Sen minsann så kom alla mina Västerås-kompisar. Adam, Amanda, Isak, Elias, Ella, Felicia, Benjamin, Max, Joel och Ponthep. Stackars Simon hade blivit sjuk, så han kunde inte komma. Jag fick massor med fina paket, t ex en ficklampa, en ny Blixten (med tunga), ett memory, massa lego och böcker. Jätteroliga grejor.

När jag öppnat alla paket lekte vi en stund, sen var det dags att fika. Vi fikade och drack festisar och alla mammor och pappor fikade ute på verandan. Det var ett stojigt kalas vill jag lova. När vi fikat klart fick vi våra godispåsar, och i dem var det roliga finger-lampor som vi lekte med. De små barnen fick bollar istället. Några gick upp och lekte och några gick ut. Vi hade vatten i poolen så några badade med.

Efter ganska många timmar gick de flesta hem, men Ponthep var kvar och byggde lego med mig länge, och sen kom Adam tillbaka, och sen Elias med, så jag hade kompisar här ända till efter klockan sju på kvällen. Sen var jag så trött så trött, så då fick jag korv med bröd och sen tittade jag på tv tills jag somnade. Åh vad det var roligt att fylla fyra år!


Lämna ett svar