Varm ägg- och korvmacka

När jag och Tård blev ett par introducerade jag honom för de varma mackor som vi ätit i min familj under min uppväxt. Han tyckte att det lät bra knasigt med varma ägg- och korvmackor, men när han väl smakat dem var han fast. Nuförtiden har han även förstått att oboy är drycken som ska drickas till (vilket han om möjligt rynkade på näsan än mer för än korv-ägg-kombinationen).

 

Det är nu även dags för twum-läsarna att få ta del av detta fantastiska recept 🙂 Det är inte nyttigaste mellanmålet direkt, men sååå gott. Here you go:

 

Stek en brödskiva (helst sirapslimpa) lätt på varje sida. Stek ett ägg till varje macka och två-tre tunna skivor falukorv. Lägg brödskivan underst på en assiett. Lägg det stekta ägget på brödskivan och på det falukorvskivorna. Ringla över ketchup och senap efter smak. Gott med smörgås- eller saltgurka som tillbehör om man gillar det. Och måltidsdrycken ska då förstås helst vara oboy. Oboy vad gott!

Lämna ett svar