NAS-disk is the shit

Vi har haft en stor, gammal och bullrig dator stående i kontoret. Den har stått påslagen jämt för att den fungerat som filserver, webbserver och ftp-server. Gissningsvis drar den omkring 150-200W dygnet runt då den inte har fått gå ner i viloläge eftersom det inte funkar nått vidare för en webb- och ftp-server. Miljöovänligt, dyrt och väldigt störande med ljudet för gäster som sovit i bäddsoffan i kontoret… och allt detta i onödan.

Lösningen stavas "NAS". Vi har köpt en sådan liten låda (något större än en extern hårddisk) från Qnap och stoppat en stor hårddisk i den. Den ersätter allt detta, drar 15W och låter inte nämnvärt mycket. Utöver de funktioner jag nämt ovan funkar den även som Itunes-server (samt andra multimedia-standarder), bittorrent-nedladdare och mycket, mycket mer. Den klarar dessutom att spegla innehållet på hårddisken till en annan disk som back-up och det går även att koppla in fler hårddiskar via t ex USB. Allt detta för en dryg tusenlapp (+ hårddisk).

Så har du något eller några av ovanstående behov så tycker jag du ska bli en NASare du med.

En kommentar till “NAS-disk is the shit”

Lämna ett svar