Höstig och mustig köttfärssoppa med saffransyoghurt

Det här är en helt fantastiskt god och höstig köttfärssoppa. Laga och smaka, ni kommer bli frälsta…

 

Ingredienser:

1,5 liter vatten

1 buljongtärning (grönsaks- eller kött)

1 squash (riven)

3 morötter (rivna)

4 råa potatisar (rivna)

300 gram köttfärs

1 gul lök

1 burk krossade tomater

salt & vitpeppar

 

Saffransyoghurt:

1 klyfta vitlök (pressad)

1 påse saffran (0,5 g)

0,5 dl klippt persilja

1 burk matlagningsyoghurt (2 dl)

 

Skala och riv squash, morötter och potatis relativt grovt. Låt dem koka i vattnet tillsammans med salt, peppar och en buljongtärning i ca 10 minuter. Gör under tiden som grönsakerna kokas en köttfärssås på köttfärs, hackad lök, krossade tomater, salt och peppar. När grönsakerna kokat färdigt rör ner köttfärssåsen i soppan och låt puttra en stund. Medan köttfärssåsen kokar ihop med grönsakerna så kan du göra saffransyoghurten. Blanda då matlagningsyoghurt, saffran, pressad vitlök och hackad persilja. Smaka av soppan med salt och peppar och servera sedan tillsammans med en klick saffransyoghurt och lite grovt bröd. Fantastiskt gott och värmande i höstkylan.

Lämna ett svar