Ulrika med k. Eller c?

Ni har antagligen, de flesta av er, hört min man, med ett hånleende, berätta historien om varför jag stavar Ulrica med c.

 

För er som inte hört historien så var det så att mina stora idoler Tommy Ekman och Christer Sandelin en gång för länge sedan skrev autografer till mig, och stavade mitt namn med c. Jag var faktiskt då så drastisk att jag till PRV anmälde en ändring av stavningen på mitt namn, och Ulrika med k blev Ulrica med c.

 

För ett tag sedan träffade jag en av mina nutida stora idoler, Bob Hansson, när han presenterade sitt nya bok. Självklart köpte jag boken och fick den signerad. Och Bob stavade Ulrika med k. Såklart. Och med tanke på att Bob Hansson faktiskt (sorry Sandelin) nog är en person jag ser upp till mer än mina tidigare idoler så är ju frågan om jag inte borde heta Ulrika med k egentligen trots allt?

 

Vad tycker ni, vem ska få vinna fajten? Sandelin VS Hansson. Ulrica VS Ulrika?

5 reaktioner till “Ulrika med k. Eller c?”

Lämna ett svar