Hämtar råttor i Uppsala och hälsar på mamma

I morse så vaknade jag ju i Tetts rum igen. I natt hade Emmelie lånat min säng. Tett väckte mig jättetidigt genom att stå och ropa och skrika på mig. Han gör alltid det när han vaknar och ser att jag sover i hans rum. Typiskt bråkiga småbrorsor.

Jag gick ner och åt gröt med mamma sen, och då berättade pappa att om jag ville så fick jag vara hemma från dagis idag och följa med honom och Emmelie och Vila när de skulle hämta Emmelies råttor hos Alex och köra hem dem till Emmelie. Det ville jag jättegärna, så då fick pappa och Tett gå själva till dagis sen, för Tett ville nog inte följa med och åka bil hela dan.

När vi skulle åka till Uppsala sen så körde ju pappa fel som vanligt, så vi hamnade nästan vid mammas jobb, och då passade vi på att hälsa på henne där. Vi har ju aldrig varit där på hennes nya kontor. Hon blev jätteglad när vi kom dit, och jag passade på att kissa där. Sen tog vi med oss mamma till centrum och åt lunch, Emmelie bjöd alla på lunch. Jag fick smaskig sallad med gurka och oliver, och falukorv och goda mackor. Mums vad gott att äta lunch på restaurang. Jag var jätteduktig med och hade bara lite myror i brallan som mamma sa. Vila var också snäll! När vi kom ut till bilen igen sen så hade vi fått en parkeringsböter, för vi hade helt glömt bort att betala parkeringsavgiften. Knasigt.

Sen lämnade vi mamma på hennes jobb igen, och åkte till Uppsala. Alex var hemma hemma, det var kul att träffa honom igen, det var ganska länge sedan sist. Sen körde vi hela vägen hem till Emmelie och bar in råttorna där hos henne. Och efter det bar det av hemåt Västerås igen. Då hade det hunnit bli alldeles kolmörkt ute, och jättelånga bilköer genom stan, såklart.

Vi stannade så jag fick en korv, också köpte pappa kexchoklad till oss med. Mums!


Lämna ett svar